Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Kan dit wat ik wil???

Anoniem
LiLoHa
2 antwoorden
  • Ik heb 2 computers (soms meer) en 1 ADSL verbinding. 1 computer draait op windows de ander op linux. Nu wil ik een netwerk aanleggen waarbij de computers niet alleen de verbinding delen maar waarbij ook de printer en de scanner netwerk apparaten worden. Tevens zou het fijn zijn als bijv. in de server nog een modem zit als backup.
    Wat ik dus volgens mij min. nodig ben is een server en een switch. Het zou echter fijn zijn als ik dit met een ouwe PC zou kunnen regelen en bijv. FreeSCO. Is dat mogelijk? :smile:
    De handleiding van FreeSCO heb ik al eens doorgewroet, maar ik vraag me toch af ik dan wel genoeg heb.
    Suggesties welkom.
  • Op die scanner na, zou het best kunnen werken. Ik heb de printer nooit uitgeprobeerd. De modem kun je inderdaad gebruiken als alternatief. Zet wel het automatisch beantwoorden uit, want anders gaat het modem het gesprek beantwoorden als de telefoon overgaat. Dat wil je waarschijnlijk niet. Ik heb zo in een drukke periode, mijn telefoon erg stil gekregen. Niemand belde mij (dacht ik), maar mijn FreeSCO servertje beantwoordde zo'n gesprek zonder dat ik dat merkte. Tja, en klagen konden die mensen niet. Na een week kwam ik er pas achter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.