Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk via @home?

Anoniem
Lars The 18Th
13 antwoorden
 • Ben met 2 PC-s via een hub op het net.In iedere PC zit maar 1 ethernetkaart die verbonden is met een UTP-kabel met de HUB en vandaar naar de modem. Wil een netwerk aanleggen tussen de 2. Heb van @home een IP-adres gekregen voor mijn 2e PC. Ben op het net aan het zoeken hoe ik dat adres in moet vullen. Maar als ik dat IP-adres configureer op mijn 2e PC valt de verbinding weg met het net.Weet iemand wat ik verkeerd doe en waar ik de informatie kan vinden hoe ik dit op de juiste manier voor elkaar kan krijgen.

  Tiny
 • Als ik je uitleg goed begrijp: wat je wilt kan niet zonder router. hier en hier staat uitgelegd hoe het moet.
 • hallo. bij mijn vraag had ik eigenlijk moeten zeggen, herstellen van mijn netwerk. Want voordat ik mijn harde schijf had geformatteerd liep alles zoals het moest zijn met hetzelfde materiaal. Dus zonder router. Die man van @home die ik vanmorgen aan de lijn had zei me dat ik zelfs geen netwerkje nodig had als je alleen je printer wou delen. Maar het was te druk op de helpdesk om alles uit te leggen vandaar mijn vraag op het forum. Tiny
 • Hela, wacht 'ns. In welke poorten van de hub heb je de verschillende kabels gestoken?

  [edit]
  Ik bedoel dus, heb je alle kabels dus in gewone poorten gestoken?

  Probeer anders eens de kabel vanaf de modem in de uplink poort van de hub te steken, en de kabels vanaf de computer in de gewone poorten van de hub.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: WillyF op 2002-01-20 19:17 ]
 • hallo, de kabel van de modem zit in de uplink, de a-pc in poort 1 en de b-PC in poort 3.


  Tiny
 • [quote:21d6ea4b97]
  Op 2002-01-20 11:54, schreef tiny:
  Ben met 2 PC-s via een hub op het net.In iedere PC zit maar 1 ethernetkaart die verbonden is met een UTP-kabel met de HUB en vandaar naar de modem. Wil een netwerk aanleggen tussen de 2. Heb van @home een IP-adres gekregen voor mijn 2e PC. Ben op het net aan het zoeken hoe ik dat adres in moet vullen. Maar als ik dat IP-adres configureer op mijn 2e PC valt de verbinding weg met het net.Weet iemand wat ik verkeerd doe en waar ik de informatie kan vinden hoe ik dit op de juiste manier voor elkaar kan krijgen.

  Tiny
  [/quote:21d6ea4b97]

  Als ik het goed begrijp heb je je kabelmodem in de hub (uplink) en 2 pc's in gewone poorten. En van @home heb je voor beide pc's een IP gekregen.
  Bij de netwerkinstellingen geef je de IP's op en waarschijnlijk ook de gateway, DNS en subnetmask. Installeer Netbeui voor de bestands.printerdeling en schakel dit bij TCP/IP uit i.v.m bezoek van hackers. Zet Harde schijf en printer op delen en klaar.
  Om het ff snel te zeggen.
 • hallo, bedankt voor je antwoord. Van de week komt er een kennis langs die ik heb gebeld. Ziet het met de uitleg van je wel zitten. Je hoort nog van me. Groetjes Tiny
 • Volgens mij allemaal onzin.

  Je moet een [b:647c962c92]computernaam[/b:647c962c92] van @home hebben. Als je dan contact maakt met Internet wordt er automatisch een IP-adres toegekend.

  _________________
  Voor Uw ASP-applicaties: Corbier Automatisering Sneek

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Wiep Corbier op 2002-01-21 23:31 ]
 • hallo, ik weet niet goed wat je met computernaam bedoelt. De ene PC heeft als indentificatie-naam CP86003-a en de tweede CP86003-b
  Tiny
 • Dat zijn inderdaad de computernamen. Je moet wel je pc's zo instellen dat ze om een IP adres vragen.
 • Hallo, ik heb van @home 2 IP-adressen gekregen. Voor PC-a 213.51.164.20 en voor PC-b 217.120.22.49.
  Ben bezig geweest op de 2 PC-s te koppelen met als resultaat: geen verbinding met het net op PC-b en geen e-mail meer op PC-a omdat de PC 30 x trager werd. Door de helpdesk weer opgelost maar die hulpzame meneer wilde mij niet helpen met het netwerk omdat het te druk was ( zondagmiddag) vandaar de vraag op het forum.
  grtn Tiny
 • Waarom ga je niet naar de site van @home? Daar staat uitgebreid, met tekeningen precies hoe en wat!
 • hallo, heb ik gedaan maar eenmaal op de site word je doorverbonden naar een startpagina die vol staat met aanwijzingen en programma's maar voor zover ik kon zien staat er mijn probleem niet bij. grtn Tiny

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.