Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

alcatel speed touch - firewire networking?

Anoniem
Hipapipa
6 antwoorden
 • Ik heb de speed touch home, heb onlangs gehoord van de 'hack' waarmee je er een router kan van maken. Naar ik begrijp heb je nog altijd switch/hub nodig (wat is verschil trouwens tussne eens switch en hub)? Als ik de prijzen vergelijk tussen degelijke switch/hub en router zie ik niet zoveel verschil (bv. de linksys router). Is het dan nog wel waard die 'hack' te 'proberen'?
  Bedoeling is desktop en laptop op netwerk te laten draaien. Beiden zijn voorzien van firewire. Naar ik begrijp kun je daar ook mee netwerken. Natuurlijk moet ik in dat geval waarschijnlijk internet connection sharing gebruiken en moet de desktop pc altijd aanstaan…
  Wat is te preferen? Kunnen bestanden rapper versleurd worden bij firewire dan bij 100mbit netwerk?
 • Een switch is een soort van intelligente hub, die weet welke pc op welke poort hangt.
  Ik heb zelf ook de hack uitgevoerd op mijn ADSL modem en het bevalt me prima. Je hebt dan geen extra router ofzo nodig, en het kost je dus niets extra (niet in geld en niet in ruimte). Als je het modem dan in een switch prikt, kan je de andere pc's gewoon ook erbij prikken in de switch en kunnen ze op internet. Er hoeft dan dus geen pc meer aan te blijven staan zoals je vermeldt.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Hipapipa op 2002-01-22 12:30 ]
 • Bedankt voor alle informatie. Ik heb nog een vraagje. Wat een een goede en niet al te dure Switch (merk?) en waar is deze te koop?
  Wat voor kabels heb je nodig?
 • Is het makkelijk om de modem terug in zijn 'oude staat' te herstellen, in geval het niet werkt?

  Linksys heeft relatief goedkope routers (met 4 ports hub), ik heb trouwens nog geen geen hub/switch gevonden onder de prijs van die router, iemand wel?
 • Firewire netwerk zou 400 Mbps zijn.
 • [quote:47f74bb2e9]
  Op 2002-01-22 13:27, schreef docart:
  Bedankt voor alle informatie. Ik heb nog een vraagje. Wat een een goede en niet al te dure Switch (merk?) en waar is deze te koop?
  Wat voor kabels heb je nodig?
  [/quote:47f74bb2e9]

  Check http://www.gistron.com eens, daar staan mini-switches voor mooie prijzen. Je kan gewoon normale UTP kabels gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.