Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Lampjes netwerkkaart

Anoniem
RobSch
12 antwoorden
  • De lampjes van mijn pas geinstalleerde nerwerkkaart (Realtek 8139C) branden niet.
    Ook verplaatsen naar een ander slot hielp niet.
    Is dat nou een hardware of softwareprobleem…….?
    Hij leek - na wat problemen - wel goed te worden herkend & geinstalleerd door Win98SE.
  • Doe er maar eens een kabel in verbonden met een hub of andere computer. Als het goed is gaat ie dan wel branden!
    succes
  • [quote:50f3db7fb3]
    Op 2002-01-23 00:26, schreef mr. D:
    Doe er maar eens een kabel in verbonden met een hub of andere computer. Als het goed is gaat ie dan wel branden!
    succes
    [/quote:50f3db7fb3]
  • [quote:cce3171682]
    Op 2002-01-23 00:26, schreef mr. D:
    Doe er maar eens een kabel in verbonden met een hub of andere computer. Als het goed is gaat ie dan wel branden!
    succes
    [/quote:cce3171682]
    Dat is het nou juist: de crosskabel zit al tussen de twee computers, en toch geen groen of oranje lampje… ;-(
  • probeer op de command prompt het volgende commando eens: ping localhost
    Krijg je dan replies? Zo ja, dan is je netwerkkaart goed geinstalleerd en werkt hij ook. De lampjes gaan pas branden op de netwerkkaart met een crosslink eraan naar een andere pc als de verbinding ook goed is ingesteld geloof ik.
  • Weet je ZEKER dat het een CROSS kabel is…?
  • Realtec he? Verbaast me niets:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=47106&forum=22&24

  • Beetje zinloze opmerking van Dilbert…ik heb 4 pc's staan die voorzien zijn van een realtec netwerkkaart en geen een heeft het de afgelopen 3 jaar ooit af laten weten…

    Greetz,
    Edge

  • [quote:e9739ed03e]
    Op 2002-01-23 14:09, schreef Edge:
    Beetje zinloze opmerking van Dilbert…ik heb 4 pc's staan die voorzien zijn van een realtec netwerkkaart en geen een heeft het de afgelopen 3 jaar ooit af laten weten…

    Greetz,
    Edge


    [/quote:e9739ed03e]

    Los jij mijn probleem dan even op -zie boven jou post- ?
  • [quote:91804aedf4]
    Op 2002-01-23 13:19, schreef Hipapipa:
    probeer op de command prompt het volgende commando eens: ping localhost
    Krijg je dan replies? Zo ja, dan is je netwerkkaart goed geinstalleerd en werkt hij ook. De lampjes gaan pas branden op de netwerkkaart met een crosslink eraan naar een andere pc als de verbinding ook goed is ingesteld geloof ik.
    [/quote:91804aedf4]
  • [quote:db63a4870e]
    Op 2002-01-23 15:17, schreef RobSch:
    [quote:db63a4870e]
    Op 2002-01-23 13:19, schreef Hipapipa:
    probeer op de command prompt het volgende commando eens: ping localhost
    Krijg je dan replies? Zo ja, dan is je netwerkkaart goed geinstalleerd en werkt hij ook. De lampjes gaan pas branden op de netwerkkaart met een crosslink eraan naar een andere pc als de verbinding ook goed is ingesteld geloof ik.
    [/quote:db63a4870e]

    Ping localhost en Ping 192.168.0.1 (en op de andere computer Ping 192.168.0.2) lukt prima
    maar daar is alles dan ook mee gezegd.
    Netstat geeft ook niet thuis; geen zichtbare IRQ conflicten.[/quote:db63a4870e]
  • [quote:12435880e0]
    Op 2002-01-23 13:19, schreef Captain_Kansloos:
    Weet je ZEKER dat het een CROSS kabel is…?

    [/quote:12435880e0]
    Jazeker, en ook met een andere crosscable lukt 't niet……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.