Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Outlook Express en 2 computers

Anoniem
lckarssen
9 antwoorden
 • Is het mogelijk om op een mini 'peer to peer' netwerkje bestaande uit 2 computers te werken met één e-mail adres in Outlook Epress?

  Dus, 2 computers met Outlook, 1 email adres. Als het kan, hoe moet je het geheel dan instellen?

  Alvast bedankt!

  Sander
 • Kan wel maar is niet handig, want dan heb je straks je binnengekregen email op twee verschillende computers verdeeld staan…
 • Hipapipa,

  Weet je hoe je dit wel kan oplossen, zodat je op twee pc's kunt emailen. Weetje een pagina waar het duidelijk wordt omschreven en eventueel een makkelijk progje?
  Ik heb zelf al gezocht outlook express in netwerk; maar daar schiet ik niks mee op.
 • Je kan gewoon op meerdere pc's outlook express hetzelfde configureren, zodat je op elke pc hetzelfde mailadres kan gebruiken om te versturen en te ontvangen. Maar zoals ik al zei heb je dan je mail over meerdere pc's verspreid staan, en dat lijkt me dus niet echt handig.
 • Dat ben ik niet met je eens…

  Je kan volgens mij, maar dat moet ik straks thuis ff nakijken, de bestandslocatie aangeven waar de berichten bewaard worden.

  Stel dus een centrale map in als bewaarplaats. Maak bijvoorbeeld op PC1 een directory "Outlookmail" aan op de D: en stel Outlook Express in om die directory te gebruiken.

  Share vervolgens die directory op het netwerk. Maak op PC2 een drive-mapping naar die nieuwe directory op PC1 en stel Outlook Express in op die directory.

  Et voilá. Maar zoals ik al zei, niet getest, en ik moet nog ff e.e.a. nakijken.

  Greetz!!

  [b:2ec17b637b]Update:[/b:2ec17b637b]

  [i:2ec17b637b]Nou, ik heb het gevonden. Welliswaar in het engels. maar toch. Binnen OE: Tools -> Options -> Tabblad maintenance -> Store folder. In het nederlands waarschijnlijk: Extra -> Opties -> Tabblad onderhoud -> Opslag map??[/i:2ec17b637b]


  _________________
  Never be afraid to try something new!
  Remember: Amateurs built the Ark, Professionals built the Titanic…

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Anakin op 2002-01-24 18:42 ]
 • archiefmap heet dat, maar OE staat niet toe dat die op een andere computer zit.
  wat je wel kunt doen is je account zo instellen dat opgehaalde berichten nog een paar dagen bij je provider blijven staan. Als je dan op beide computers voldoende vaak post ophaalt, komen alle berichten op beide computers binnen.
 • [quote:d057516a48]
  Op 25-01-2002 23:16, schreef fredpach:
  archiefmap heet dat, maar OE staat niet toe dat die op een andere computer zit.
  wat je wel kunt doen is je account zo instellen dat opgehaalde berichten nog een paar dagen bij je provider blijven staan. Als je dan op beide computers voldoende vaak post ophaalt, komen alle berichten op beide computers binnen.
  [/quote:d057516a48]

  Je hebt gelijk. Ik heb dat net ff getest, en de button OK wil niet zwart worden… Sorry, nou heb ik je misschien blij gemaakt met een dode mus.. :sad:

  Tja, dan blijft er niet veel meer over he??

  Suc6!!
 • Als je het echt per sé wilt kun je de zenders in de titel van het bericht je naam laten zetten, en dan instellen dat hij alleen berichten met jouw naam in de titel van de server downt…
  Je kunt het ook op afzender instellen. Berichten gemeenschappelijke contacten download je allebei, berichten van de ander's adreslijst niet.
 • [quote:a2d07e7f37]
  Op 26-01-2002 16:38, schreef Toeter84:
  Als je het echt per sé wilt kun je de zenders in de titel van het bericht je naam laten zetten, en dan instellen dat hij alleen berichten met jouw naam in de titel van de server downt…
  Je kunt het ook op afzender instellen. Berichten gemeenschappelijke contacten download je allebei, berichten van de ander's adreslijst niet.
  [/quote:a2d07e7f37]

  Dit heeft niet echt te maken met hetgeen het om gaat…het gaat hem om 1 mailadres dat hij gewoon op 2 pc's wil gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.