Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

client vindt alleen zichzelf

Anoniem
Ronald_R
10 antwoorden
  • Gek word ik van ons schoolnettwerk… nu vinden een aantal clients alleen zichzelf terwijl er niets is veranderd.
    Ze draaien onder dezelfde werkgroep, alles is geshared…. netbui/ipx/tcp protocollen….
    Een nieuwe UTPkabel van mijn huis naar school werkt alleen op 10 Mb terwijl de vorige kabel (helaas kapotgeschoffeld dioor de tuinman) wel op 100 Mb werkte…
    Uiteraard wel het goede bekabelingsschema gebruikt en kabels doorgemeten… al;les lijkt perfect..
    wie helpt mij uit de brand
  • Wat is nu precies het probleem??
    Ik lees dingen over clients die zichzelf niet kunnen vinden en ik lees je probleem over die 10mbit.
    Maar waarom maken jullie gebruik van NetBUI/IPX en TCP/IP tegelijkertijd? Is hier een goede reden voor? En is er dan niemand die daar het beheer over dat netwerk doet?
  • Bedankt voor het snelle antwoord….
    ikzelf doe het systeembeheer maar als directeur, docent en soms ook manusje van alles (vandaag magazijn opgeruimd) heb ik het netwerk aangelegd.. het geheel draait maar sommige pc's vinden alleen binnen de werkgroep zichzelf…
    Ik heb toentertijd de tip gekregen om die drie protocollen te configureren… is dat niet goed dan ??? Ik zelf dacht dat tcp/icp voldoende was (?)
    2e probleem is dat ik nu thuis met 10 Mb zit te werken terwijl vroeger 100 Mb mogelijk was (dit werd ook aangegeven door m'n 10/100 Mb switch) nu een nieuwe switch en niets..als ik een oude hub van 10 mb probeer dan heb ik geen problemen…..
    graag je hulp
  • In principe zou je moeten kunnen volstaan met enkel het TCP/IP protocol, tenzij je ook met Novell werkt in het netwerk. Dat zou ik eerst eens goed gaan opzetten.

    Voor wat betreft die 10mbit lijn, aan de kabel kan het niet liggen, dus het zit hem in de instellingen van de netwerkkaarten waartussen de kabel aangesloten zit. Zet deze qua snelheid beiden eens op "auto select" zodat de netwerkkaarten zelf op 100mbit gaan draaien indien de hardware netwerkverbindingen dit toestaan.
  • Bedankt voor je hulp, ik kom echter toch niet verder…. de clients vinden alleen zichzelf…..
    vwb die kabel en 10 Mb ipv 100 Mb… beide adapters staan op auto…. nu zit ik bijv. op school en werk op 100 Mb… zit ik thuis dan met een nieuwe switch op 10 Mb (ik heb 2 kabels lopen en op beide gaat ie niet op 100 Mb)
    graag je hulp en meedenken
  • Bedankt voor je hulp, ik kom echter toch niet verder…. de clients vinden alleen zichzelf…..
    vwb die kabel en 10 Mb ipv 100 Mb… beide adapters staan op auto…. nu zit ik bijv. op school en werk op 100 Mb… zit ik thuis dan met een nieuwe switch op 10 Mb (ik heb 2 kabels lopen en op beide gaat ie niet op 100 Mb)
    graag je hulp en meedenken
  • Bedankt voor je hulp, ik kom echter toch niet verder…. de clients vinden alleen zichzelf…..
    vwb die kabel en 10 Mb ipv 100 Mb… beide adapters staan op auto…. nu zit ik bijv. op school en werk op 100 Mb… zit ik thuis dan met een nieuwe switch op 10 Mb (ik heb 2 kabels lopen en op beide gaat ie niet op 100 Mb)
    graag je hulp en meedenken
  • Bedankt voor je hulp, ik kom echter toch niet verder…. de clients vinden alleen zichzelf…..
    vwb die kabel en 10 Mb ipv 100 Mb… beide adapters staan op auto…. nu zit ik bijv. op school en werk op 100 Mb… zit ik thuis dan met een nieuwe switch op 10 Mb (ik heb 2 kabels lopen en op beide gaat ie niet op 100 Mb)
    graag je hulp en meedenken
  • sorry vd spam….ik was wellicht wat ongeduldig of het internet was te traag
  • YES !!!!!!na veel gedoe ben ik er achter…. van 't internet had ik een utp bekabelingsschema gehaald…. hierin stond dus een foutje vwb de groen/witte bedrading…. allebei de problemen zijn opgelost..bedankt voor jullie hulp !

    Ronald

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.