Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Aanluiten laptop met mobieltje

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik ben al een tijdje bezig me te orienteren op het aanschaffen van een laptop. Erg belangrijk bij de uiteindelijke keuze al zijn dat er een mobieltje op aangesloten moet kunnen worden (ik moet ergens midden in de bushbush van Thailand mail kunnen verzenden). Kan een mobieltje alleen op een laptop worden aangesloten via een seriele poort of kan dit ook op andere manieren (USB/ paralel etc)? Je zal dus net zien dat de keuze die ik had gemaakt geen seriele poort heeft…
 • Kan zelfs met een infrarood poort. :wink:
 • Maar dus alleen via serieel of via infrarood, en niets anders? USB, Parallel of via een insteekkaartje kan niet?

  Want infrarood poorten zijn nu niet bepaald dik gezaaid…

  [ Dit Bericht is bewerkt door: hieronymo op 2002-02-16 10:32 ]
 • De meeste telefoons maken inderdaad verbinding met de PC door middel van een seriele kabel. Ik heb nog geen enkele paralelle kabel gezien voor een GSM toestel. Sommige toestellen hebben ook infrarood en aangezien de meeste laptops dat ook hebben is er toch niks aan de hand?
 • Je kunt natuurlijk ook nog altijd een seriele of een Infrarood poort toevoegen aan je Laptop.

  http://www.sitecom.nl/showproduct.asp?PID=212
  http://www.sitecom.nl/showproduct.asp?PID=213

  Let er bij de aanschaf van het mobieltje op dat de infrarood of serieledatakabel wel gebruikt kunnen worden om data te verzenden. Dit klinkt vrij logisch misschien, maar er zijn toch nog wel een aantal mobieltje op de markt waarbij de kabel alleen gebruikt kan worden om Ringtones of Logo's in de telefoon te zetten.
 • Kijk, die laatste tip is fantastisch. Ik wist niet dat er zulke kabels bestonden, gewoon via USB elke uitgnag 'aanmaken' die maar nodig kan zijn. Ideeal.

  Bedankt,

  Jeroen
 • ik heb ook eens een laptop voor iemand voorbereid die naar india ging. hier was een insteekkaart(modem) gebruikt (zoals netwerkkaartje voor laptop) en een mobje die daaraan hing. werkte perfect.
  je moet hiervoor wel tevoren uitzoeken welke mobjes op zo'n kaart kunnen….

  je@n
 • [quote:838dab8231]
  Op 17-02-2002 13:45, schreef je@n:
  ik heb ook eens een laptop voor iemand voorbereid die naar india ging. hier was een insteekkaart(modem) gebruikt (zoals netwerkkaartje voor laptop) en een mobje die daaraan hing. werkte perfect.
  je moet hiervoor wel tevoren uitzoeken welke mobjes op zo'n kaart kunnen….

  je@n

  [/quote:838dab8231]

  1 van de fabrikanten van dergelijke kaarten is TDK: http://www.tdksys.com/Products/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.