Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

aanleg netwerk-wachtwoord-win9x/2k

pruiter
1 antwoord
  • Kort geleden heb ik bij mij thuis een netwerk aangelegd.
    Dit heb ik gedaan doormiddel van een UTP HUB, in eerste instantie voor twee computers en later kan dit netwerk (zo snel mogelijk) uitgebreid worden naar meerdere computers.

    Nu heb ik het volgende probleem:
    Ik heb alles netjes aangesloten kabels zijn goed, alles werkt op de computers.
    Maar…
    Ik heb een computer daar staat het besturingsprogramma Windows 2000 Pro op en op de andere computer staat Windows 98, nu is het volgende het geval:
    ik log via de computer waar Windows 2000 Pro op staat in ===> op de ander computer waar Windows 98 op staat (waar overigens een aantal mapjes zoals mijn documenten gedeeld staan).
    dit gaat goed geen probleem ik kan bestanden lezen en bewerken zoals ik dat wil.

    Maar… ga ik de andere weg dus inloggen vanaf de computer waar Windows 98 op staat naar de computer waar Windows 2000 Pro op staat moet ik een of ander wachtwoord invullen dan krijg ik een volgend schermpje:

    NETWERK WACHTWOORD INGEVEN

    u moet een wachtwoord ingeven voor deze verbinding
    Netwerkbron \BARONIPC$
    Wachtwoord:?????

    Nu is de vraag wat voor wachtwoord is dit want ik heb zelf nooit een wachtwoord ingevoerd?
    waar komt dit vandaan?
    en in welke computer zit dit? (Win 2000 Pro of Win 98)
    en hoe kan ik dit probleem oplossen?
    is het misschien een instelling in Windows die ik niet kan vinden?
    wat kan ik het beste doen?

    Ik heb wel een scherm als ik de computer opstart waarbij ik een wachtwoord invoer, maar dat is ook niet het wachtwoord voor de verbinding van het netwerk dat heb ik al eens ingevoerd! dit werkt niet.

    wie kan mij helpen?
    bij voorbaat dank

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.