Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk ziet ADSL pc niet .

Anoniem
H-J Eiten
16 antwoorden
 • Mijn netwerk kan mijn PC met Mxstream aansluiting niet vinden. PC heeft dubbele NIC, de een een IP in range 192.168 etc. , de andere het adres voor Mxstream. Op de 3 client PC IP range van 192.168 etc. Wie weet raad??
 • Ik durf het haast niet te vragen, maar welke Windows versie gebruik je? Wat is de gebruikte software om internet te delen? Wat voor soort systeem (Pentium, 486) is het?
 • Ik gebruik op de meeste bakken Windows '98 SE maar het gaat me in eerste instantie niet eens om internet te delen. (heb winroute nog niet geinstalleerd). Ik wil gewoon data dat ik binnenhaal op mijn MXstream PC naar de andere pc's over kunnen zetten via netwerk
 • Wegens gebrek informatie kan ik niet zoveel zeggen. Er was een klein kansje dat je nog een Windows 95 machine gebruikte op de server, in dat geval ligt het vrijwel zeker aan de netwerk instellingen. Windows 98 heeft in ieder geval 'client voor microsoft netwerken' nodig, bestandsdeling hoeft je waarschijnlijk niet aan te zetten. Verder is het protocol TCP/IP nodig. Maar dat heb je al vanwege de IP adressen. Gebruik je DHCP?Als de machine's correct zijn aangemeld (met een gebruikersnaam) dan zal de boel vanuit Windows standpunt moeten werken.
 • Geen DHCP. Ik heb echt alles gedaan zoals het hoort. Heb zelfs voor het gemak NetBEUI gebruikt, maar nog steeds kan ik vanaf pc2 de "server" niet zien en andersom. Echter, pc2 en pc3 kunnen wel met elkaar communiceren. Alleen de "server" met ADSL kan de PC's niet zien en zij kunnen de server niet zien. rara hoe kan dat.
 • Het werkte ook prima toen ik nog geen ADSL had en pc1 gewoon nog maar 1 NIC had. Vanaf begin ADSL ( en dus 2 x NIC) kan ik geen verbinding meer krijgen met netwerk
 • Okay, dat lijkt me goed nieuws.
  Wat zijn de exacte netwerkinstellingen op de server PC?
 • 1e kaart: ip: 10.0.0.150
  subnet: 255.255.255.0

  2e kaart: ip: 192.168.0.1
  subnet: 255.255.255.0

  Uiteraard client voor microsoft-netwerk
  Heb zelfs IPX/SPX en NetBEUI aangezet om te proberen, maar helaas.
 • Dit zijn overigens niet alle netwerk instellingen. Er zijn ook nog bindingen en zo. Verder ben ik ook wel benieuwd naar de instellingen van je andere PC('s).

  Als Netbeui niet werkt, dan vertrouw ik je instellingen niet. Heb je Netbeui op alle PC's toegevoegd? Of is er meer aan het netwerk verandert dan het toevoegen van die ADSL verbinding. Maakt ADSL gebruik van een nieuwe NIC? Of zit het netwerk op de nieuwe NIC?
 • Nee ADSL maakt gebruik van oude NIC. Voor het netwerk is een nieuwe NIC gekomen. Welke bindingen wil je allemaal weten?
 • Kan je naar PC1 pingen van 1 van de andere machines?
 • Als je die PC wel kunt pingen maar niet 'ziet' heb je een master browser probleem, zie: http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=49277&forum=22&7
 • Je moet je ADSL pc wel even wijs maken dat alles wat niet op je eigen 192.168.x.x netwerk zit naar de andere netwerk kaart moet.

  Heb je een default gateway (10.0.0.138) op je adsl machine en een default gateway van (192.168.0.1)op de andere netwek machines?
 • Helaas vanaf pc1 kan ik alleen 10.0.0.138 pingen, echter geen van de anderen. Van PC 2 kan ik niet naar PC 1 pingen. PC 3 heeft Fysieke Geheugendump en kan dus helaa niet getest worden. Het wordt wel lastig zo….
 • Ik heb eventjes de instellingen van mijn internet server gecontroleerd. Ik heb onder Windows alleen de TCP/IP adressen en subnet mask ingevuld. Ik heb niet dezelfde subnetmask gekozen. TOt zover lijkt dat op jouw configuratie. Voor beide NIC's: bindingen voor TCP/IP toestaan. Verder bindingen nodig voor 'client Microsoft netwerken'. Alleen voor thuis netwerk NIC: binding bestandeling/printerdeling toestaan. Let op: bindingen staan onder 'NIC hardware' als 'TCP/IP NIC hardware' onder eigenschappen netwerk. Voor beide NIC's heb ik geen DNS en default gateway ingevuld.

  Alle systemen zitten in dezelfde Groep?

  Zie je op de ADSL PC jezelf in de netwerkomgeving? Zo niet, dan is de nieuwe NIC niet okay. Soms hardware probleem, soms foutieve instellingen, soms netwerk aanmelding niet okay. Indien ADSL systeem zichtbaar, dan is de netwerk aanmelding okay.

  Controleer onder Systeem-Apparaatbeheer dat de kaart geen problemen geeft (geen uitroepteken/vraagteken).
  COntroleer ook de bekabeling. Branden de ledje(s) op de netwerkkaarten? Branden er ledjes op de hub?
 • [quote:206e6b5a1c]
  Op 20-02-2002 18:14, schreef H-J Eiten:
  Helaas vanaf pc1 kan ik alleen 10.0.0.138 pingen, echter geen van de anderen. Van PC 2 kan ik niet naar PC 1 pingen. PC 3 heeft Fysieke Geheugendump en kan dus helaa niet getest worden. Het wordt wel lastig zo….
  [/quote:206e6b5a1c]

  Klinkt alsof ofwel Windows de kaart niet goed geconfigureerd heeft (Windows 98 is niet echt goed in het werken met meerdere netwerkkaarten, kan zijn dat alles naar die andere NIC geroute wordt), of de bekabeling/netwerkkaart niet goed is (zet eens een andere netwerkkabel tussen PC1 en de hub, zet de kaart in een anders slot, neem een andere kaart), of je hebt de instellingen van die kaart gewoon niet goed staan (netmask en zo goedgezet?).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.