Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Smoothwall op wanadoo premium met HUB ???

Anoniem
flagine
2 antwoorden
 • hoi kan iemand mij vertellen hoe ik smoothwall moet instellen voor wanadoo cable premium ? ik maak gebruik van een hub omdat ik anders niet in ko n loggen met 2 pc's en het werkt gewoon lekker makkelijk voor het netwerk…
  ik heb in de server 1 netwerk kaart en probeer het in te stellen op green -red ..is dit goed ?
  maar dan vraagt ie voor red ook om een netwerk kaart ??
  nu maak ik verbinding via de hub ( de pppoe ziet de modem omdat ie is aangesloten op de uplink)
  maar smootwall vind die niet?
  en dan natuurlijk nog de gateway … wat moet ik daar invullen ? het adres vana mijn netwerkkaart op de server ?( waar smoothwall op is geinstaleerd)

  alvast bedankt ..

  ps stuur geen reacties met jah dat heb ik ook .. daar schiet niemnad iets mee op
 • De situatie die je nu beschrijft is wel erg vreemd. Je wilt je netwerk beschermen door een firewall tussen je internetverbinding en het netwerk te plaatsen (dat is toch de functie van smoothwall), maar vervolgens zet je de server/firewall gewoon maar ergens in het netwerk, en sluit je het hele netwerk direct aan op internet.

  Je zult je server dus moeten voorzien van een 2e netwerkkaart. Vervolgens sluit je je modem aan op de ene netwerkkaart, die wordt dan de "red nic" en je HUB op de andere de "green nic".
  Lees anders eens de uitgebreide documentatie eens door die op de Smoothwall site te vinden is http://www.smoothwall.org daar staan ook de begrippen Red, Green (en evt. Orange) NIC uitgelegd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.