Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

vigor router laat client pc's niet joinen op internet games

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Wij hebben sinds 2 weken ADSL. Hiervoor is aangelegd een netwerk met een Vigor2200e router en een alcatel modem. In het netwerk zitten 3 pc's: 2 desktops op winxp en een laptop op win98. Mijn pc is volgens mij degene met een directe lijn naar buiten, ip-adres 192.168.1.10 De andere 2 pc's zijn de volgende in de range i.e .11 en .12. Het netwerk loopt prima, we kunnen files en printersharen, maar we kunnen maar op een manier met de pc's binnen het netwerk gamen. Het lukt alleen als de .11 of .12 hosten (als de .10 host vinden de anderen hem niet. Maar als we met vrienden over het internet willen spelen (wancatan), dan kunnen de .11 en .12 niet meedoen, ze vinden de host wel, maar worden er direct weer uitgegooid. Ook vreemd is dat als alle 3 online zijn we elkaar niet zien in windows messenger maar anderen ons wel zien. In de instelling van vigor heb ik geprobeer dit op te lossen door dmz enable in de nat setup in te stellen voor de .11 en .12, maar dit haalt niks uit. Weet iemand hoe we dit kunnen oplossen?

  Groet,
  Florence
 • Wij hebben hetzelfde probleem met it-com
  cable/adslrouter. PC met 2 lankrt en
  Winroute werkt prima, maar met router in
  dezelde gameserver gaat niet.

  Wie weet oplossing ???
 • Dat komt door het NAT protocol. De buitenwereld ziet jullie netwerken als 1 computer.
  Daardoor zie je elkaar ook niet meer in MSN. Als je speelt via het internet kan er maar 1 computer meedoen, doordat jullie IP-adressen hetzelfde zijn. 1 pc krijgt dus verbinding, de rest wordt er afgegooid.
  Dit kun je verhelpen door de pc's bijvoorbeeld achter een publieke proxy te hangen. Daarmee verandert nl. het IP-adres voor de buitenwereld. Zo'n proxy kun je dan op de client instellen via Extra/Internetopties/Verbindingen/LAN-instellingen/ProxyServer gebruiken.
  Let wel op dat je deze instellingen verder niet bij de router configureert, dit is nl. niet nodig.
  Of je dan nog goed kunt gamen is een ander verhaal. Het is nl. behoorlijk zoeken naar een snelle proxy. En een proxy verbinding is altijd langzamer.
  Het is een kwestie van uitproberen.
  Via Google.com kun je zoeken naar vrije proxyservers. Je kunt ook kiezen voor betaalde diensten.
  Succes, Noztra.
 • Wij hebben ook een Vegor. Ik heb het opgelost op bij de NAT Setup bij als DMZ Host in te stellen. Heel eenvoudig, ga naar NAT Setup, klik op DMZ Host en klik op Change ofzo en kies jezelf. Nu kan je weer alles doen, maar let op: het kan maar één computer zijn!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.