Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Email instellen.

Anoniem
mastergeek
7 antwoorden
 • UITLEG
  Ik heb een netwerk met drie pc's allemaal uitgerust met Windows 98 op een na, deze heeft 98SE. Allemaal gebruiken ze Uotlook Express. Nu heb ik het internet gedeeld en krijg ik dus email binnen op alle pc's.

  PROBLEEM
  Als ik mijn email check op pc1 dan is die email niet meer op pc2 te vinden.

  VRAAG
  Hoe kan ik er voor zorgen dat als ik op pc1 email check, ik op pc2 diezelfde mails ook nog binnen kan halen?

  Greetz,
  D.

 • In Outlook Express kun je bij de accountinstellingen een vinkje zetten voor "een kopie op de server achterlaten" of iets dergelijks. Als je nu op PC 1 dit vinkje aanzet en op 2 niet, haal je eerst op PC 1 de mail op (de mail blijft dan dus ook op de server staan) en vervolgens op PC 2, die de mail van de server weghaalt.

  Als je op allebei de PC's dit vinkje aanzet, bestaat de kans dat je mailbox volstroomt, want dan wordt de mail helemaal niet verwijderd van de server.
 • Sorry, maar dat is niet wat ik zoek, welke programma's kan ik daarvoor vinden want ik kan de instellingen die jij geeft niet vinden.
 • Volgens mij zijn er niet veel meer opties.

  Mail wordt trouwens ergens in windows dir opgeslagen, die bestanden zou je kunnen kopieren en op andere pc in zelfde dir kunnen zetten…
 • Mensen, ik heb het al gevonden ( toch bedankt phruster). Het is heel simpel. Ik moest naar:

  Extra > Accounts > [i:5e25c5cac3]Kies een account[/i:5e25c5cac3] > Eigenschappen > Geavanceerd > Bezorging > Kopie van berichten op de server achterlaten

  En Voila.
 • Een mailserver kan ook handig zijn
 • Ja, maar dit werkt prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.