Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk werkt op twee van de vier pc's

Anoniem
Wer-Al Zwowe
6 antwoorden
 • Ik heb een Netwerk met vier oude computers gemaakt. Een van de computers heeft een printer en die heb ik gedeeld. Op een van de andere computers werkt de printer prima, maar op de andere computers niet, sterker nog het lijkt dat dezen het netwerk niet eens op kunnen.
  Ik heb als protocol TCP/IP ingesteld. De computers hebben allemaal zoals het hoort een ander ip nummer. De werkgroep is bij allemaal hetzelfde ingesteld.
  Ik heb de kabels nagekeken en die zijn goed. Ik heb zelfs in een van de niet werkende pc's een andere netwerkkaart gezet, maar het mocht niet helpen.

  Wie weet er een mogelijke oplossing?

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Wer-Al Zwowe op 2002-03-12 11:31 ]
 • Hallo,

  Wat voor OS'en staan er op de pc's???

 • Allemaal Windows 95.
 • Mijn ervaring is dat Windows 95 vaak extra aandacht behoeft, zelfs als de kaarten goed zijn geconfigureerd.
  Normaliter gaat er wat mis met de Windows aanmelding. Op mijn homepage is daar het een en ander over te vinden: http://home.hccnet.nl/h.vosman/netwerk7.htm#WinAanmelden
  Als alles (bijna) goed staat, dan zou opnieuw aanmelden na het opstarten, een netwerkverbinding moeten geven. Ik zag dat ik dit nog niet expliciet op mijn pagina staat … Als dit niet werkt dat mankeert er vrijwel zeker nog iets aan de instellingen.
  Oh ja, het item is bedoeld voor Win9x, het volgende item is specifiek voor Win95. Beide items zijn echter van belang voor Win95

  Gebruik je wel of geen Active Desktop (kan worden geïnstalleerd vanaf Internet Explorer 4)?
 • Ik gebruik geen actieve desktop, omdat Internet Explorer 4 en (hoger) de systemen, door de koppeling met het OS, alleen maar slomer maakt en de pc's toch niet op het internet aangesloten worden.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Wer-Al Zwowe op 2002-03-12 21:46 ]
 • Dat slome heb ik zelf niet zo kunnen ontdekken, draait bij mij ook op een 386. Maar okay, het verhaal verandert er verder niet door, het gebruik van de Active Desktop is niet noodzakelijk. Het beïnvloed alleen bepaalde details, zoals de weergave van afmelden onder Start.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.