Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk met ADSL aanleggen

Anoniem
GrittyKitty
4 antwoorden
 • Ik heb een comp. met ADSL en 98se en een ethernet kaart en modem.
  Op zolder nog een comp met 98se.
  Dit verbonden met een werkend netwerk.
  Hoe krijg ik nou die ADSL ook boven?


  Jan
 • ICS installeren (staat op de 98SE CD) Hier vind je hoe je dat moet doen:

  http://www.practicallynetworked.com/sharing/ics/ics.htm

  Let op, standaard is ICS zo lek als een mandje voor kwaadwillenden. Draai dus daarnaast iets als ZoneAlarm en een goede virusscanner. Maar goed, ik neem aan dat je dat nu ook al draait met je ADSL aansluiting…


 • Met internet sharing (ICS) in Windows 98SE lijkt me het makkelijkste.

  Andere oplossingen bestaan ook, met router en/of proxy software. Kan ook middels een extra PC met bijvoorbeeld een FreeSCO router software. Het ligt er maar aan of de PC's tegelijk aan (mogen) staan. Er bestaan ook hardware routers waarop meerdere PC's kunnen worden aangesloten.
 • Het makkelijkste gaat het als volgt. PC 1 hier komt internet binnen, indien via een netwerkkaart, dan een tweede netwerkkaart erin. De netwerkkaart moet geïnstalleerd staan en Client voor MS Netwerken en TCP/IP ook. Geef via netwerkeigenschappen elke pc een vast IP nr. bijv: PC1 192.168.1.1 en PC2 192.168.1.2. Allebei krijgen ze als subnetmask 255.255.255.0 De werkgroepnaam moet voor een ieder hetzelfde zijn en de pc naam verschillend. Bijv. PC01 en PC02. Download van http://www.analogx.com hun freeware proyserver. Installeer het programmaatje en print de handleiding met de poortnummers uit. Stel bij PC 2 in de browser als proxy het volgende in: het ip.nr. van PC in (dus 192.168.1.1) en poort 6588 (poort 21 voor FTP). Indien je ook bestanden en/of printers wilt delen, moet je ook via netwerkeigenschappen bestands en printerdeling aan zetten. Na de herstart via Deze computer rechts klikken op een directory of schijf en kiezen voor delen. Via printers kun je nu ook een printer delen en op de andere machine installeren. Kies dan voor netwerkprinter.

  Suc6  [ Dit Bericht is bewerkt door: Sellis op 2002-03-16 19:41 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.