Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkkaart verrekt het

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb een "Unex NexNIC ND012C 10/100mbit pci" in de computer van mijn vader gezet. Deze kaart wil echter niet werken. De ledjes op mijn switch gaan nl niet branden. Ook het ledje van de netwerkkaart zelf brand niet. Als ik mijn laptop aan de netwerk aansluiting in de betreffende kamer hang dan werkt alles prima, het probleem ligt dus niet aan de kabels. De installatie geeft geen problemen en als ik onder apparaatbeheer naar de kaart kijk dan worden daar ook geen problemen/conflicten weergegeven. Ik heb ook al een andere netwerkkaart geprobeerd (hetzelde type kaartje, gebruik ik in alle computers thuis)
  Dan krijg ik dezelfde problemen. De kaartjes werken prima in mijn eigen computer en ook in mijn linux server. Weet iemand wat de oorzaak van dit probleem kan zijn? Ik weet namelijk niets meer te bedenken. Alvast bedankt voor de hulp.
 • Probeer eens een ander slot voor deze kaart.
  Ook al worden er geen Irq-problemen weergegeven, kan het toch zijn dat de kaart een interrupt deelt met een ander device en dat dit niet samengaat. Sommige kaarten zijn heel dominant en willen geen interrupt delen, ook al zegt windows van wel.
  Succes, Noztra.
 • Het probleem is nu opgelost, de kaart werkt nu prima. Bedankt voor de hulp.
 • En de oplossing was?

 • Ik heb de kaart een slot opgeschoven, nu werkt de kaart goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.