Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

IE weigert na installeren netwerkkaart (10/100)

Anoniem
slapendschaap
6 antwoorden
 • Na het installeren van een netwerkkaart onder W98SE weigert IE5.5 mij paginas te tonen. Ik bel in via een 56k modem en dat lukt maar vervolgens wil IE de opgevraagde pagina niet laden en geeft een foutmelding. RARA wat kan er aan de hand zijn. Inmiddels heb ik de TCP/IP protocollen van de netwerk kaart er al weer uit gehaald maar dat helpt niet.
  Wie kan mij helpen?
 • Het kan zijn dat de binding van TCP/IP met de Externe ToegangsAdapter verloren is gegaan na installatie van de netwerkkaart.
  Dit moet je dus controleren.
  In Netwerk bij Configuratie moet o.a. staan:
  TCP/IP -> Externe-toegangsadapter
  Loop sowieso alle settings na op fouten, e.d.
  Succes, Noztra.
 • Dank voor de tip.
  Inmiddels drie dagen verder en nog geen vooruitgang. Adapters eruit, adapters erin. Protocollen eruit, protocollen erin. Kaart erin, kaart eruit. Provider vier keer gebeld, boekje gekocht maar helaas. IE blijft weigeren met dns serverfout.
 • Een DNS-server fout?
  Dan moet je de DNS servers van je ISP configureren.
  In Externe Toegang, rechtsklikken op de internetverbinding. Even de opties doorlopen.
  succes, Noztra.
 • Het kan ook geen kwaad zaken als GetRight en vooral Zonnealarm effe uit te zettten.
  Die zet dacht ik standaard een blokkade op de Internet Gateway DNS

  zabadak
 • lijkt mij dat je Winsock niet meer OK is
  probeer volgende oplossing maar es:

  Maak eerst een backup van je register: Ga naar Start/uitvoeren, en type scanregw, gevolgd door 'OK'. klik op 'ja', wanneer je gevraagd wordt of je een backup van het register wilt maken. Mocht het bij het bewerken van het register namelijk iets fout gaan, kun je de voorafgaande situatie weer herstellen in MS-DOS.
  Ga nu naar Configuratiescherm/software. Ga naar het tabblad "Windows Setup". Ga naar "Communicatie". Dubbelklik erop, en kies voor "Externe Toegang". Klik het aan en kies voor verwijderen. Start Windows opnieuw op.
  Ga vervolgens naar Configuratiescherm/Systeem/Apparaatbeheer en verwijder je modem/ethernetkaart.
  Ga vervolgens naar Start/uitvoeren, en type Regedit, gevolgd door 'OK'.
  Ga in het register naar de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesWinSock, en wis de hele map Winsock. (erop rechtsklikken, en voor 'verwijderen' kiezen)
  Doe hetzelfde met de map WinSock2
  Sluit Regedit.
  Start Windows opnieuw op. Windows zal nu nieuwe hardware ontdekken (je verwijderde ethernetkaart/modem), en zal om het stuurprogramma vragen. Zorg dus dat je je Windows CD-ROM, of de CD-ROM met het stuurprogramma van je ethernetkaart/modem bij de hand hebt.
  Ga nu weer naar Configuratiescherm/software, en installeer vervolgens Externe Toegang m.b.v. de Windows CD-Rom op dezelfde wijze opnieuw. Start tenslotte Windows nog een keer op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.