Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk XP-prof>XP-home (laptop) lukt niet!

bosjvd
21 antwoorden
  • Ik heb de vele tips gevolgd op deze forum, maar het lukt me steeds niet om het probleem op te lossen.

    Situatie:
    desktop> XP-prof
    crosskabel
    Chello (werkt)
    card:Realtek RTL8139:
    ip adress 192.168.1.1
    subnet mask: 255.255.255.0

    Laptop> XP-Home
    card: Realtek RTL 8139
    1394 connection adapter
    Networkbridge Mac Bridge Miniport,
    ip adress ingesteld op : 192.168.1.2
    subnet mask: 255.255.255.0

    conectie crosskabel is goed. Beide icontjes te zien.
    Pingen lukt niet!
    Vanaf desktop : ping 192.168.1.1
    melding: request timeout.
    Laptop zelfde verhaal: ping 192.168.1.2
    Firewalls zijn uitgeschakeld!

    Wizards van XP bieden geen uitkomst!

    Krijgt er slapeloze nachten van!

    Can somebody help me!
  • Als de pc zichzelf al niet kan pingen lijkt het mij dat tcp/ip niet goed geinstalleerd is of je de ip adressen niet goed hebt ingevuld.

    Tik op de command prompt een "ipconfig /all". Wat geeft hij daar voor informatie weer ?
  • Ik krijg veel informatie te zien. Wat wil je weten?
  • Voer anders ff "ipconfig /all >>c:ip.txt" uit. dan schrijft hij het naar een bestand en kun je het zo op het forum knippen en plakken.
  • informatie van mijn desktop:

    Ethernet adapter Local Area Connection 4:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethe
    rnet NIC #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-50-FC-45-63-A0
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
    iP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Ethernet adapter Local Area Connection:




    op mijn laptop:
    decription: Mac Bridge Miniport
    DHCP enabled: no
    ip adress: 192.168.1.2
    subnet mask: 255.255.255.0

    Hoe zou ik verder moeten handelen?

    [ Dit bericht is bewerkt door: watje op 2002-04-03 16:05 ]
  • Het lijkt er op dat het ip adress goed toegewezen is. Ik heb vernomen dat XP standaard een firewall actief zet op verbindingen. Die zou je uit moeten kunnen schakelen bij eigenschappen van de lan verninding. Zal in een van de tabbladen zitten. Gaat er wel een lampje op de netwerk kaart branden als er bij beide comps de crosslink kabel in zit ? (als er een lampje op zit tenminste) Zoniet dan is de kabel misschien niet goed. Je kunt proberen om de Chello kabel eens in de andere netwerk kaart te prikken en kijken of het lampje dan gaat branden. Dan weet je in elk geval dat het niet aan de kaart ligt.

    Verwijder trouwens ff de info onder

    Ethernet adapter Local Area Connection:
    Connection-specific DNS Suffix . : a2000.nl

    uit je bericht. Die info is van je interverbinding en hoeft niemand te weten.
  • Bosjvd bedankt voor je tip (vooral het laatste!)

    Lampjes branden, Firewall Xp was al uitgeschakelt!

    Verder nog een mogelijkheid?
  • Kun je het ip adress van je chello verbinding wel pingen ?? (kun je zien in de info die je net verwijderd hebt) Als dat namelijk wel gaat weet ik echt niet waar het aan kan liggen. Het lijkt voor de rest namelijk allemaal goed te staan.
  • Nee, dat lukt me niet!

    Request timeout !

    Wat nu?
    Maar ik kan wel op de desktop gewoon internetten!
  • Onbegrijpelijk. Dat heb ik nognooit gezien.

    Even voor de zekerheid. Je tikt op het dosprompt in "ping 192.168.1.1" ?
  • ja,
    en het antwoord is " Request timeout!
  • Het enige dat ik nu nog kan verzinnen is dat er iets in de route tabel niet goed staat. Hoewel dat niet verklaard dat je wel gewoon kunt internetten.

    Probeer eens "route -f" en daarna "ping 192.168.1.1".
  • Beste Bosjvd,

    op de desktop comp: "route -f", gebeurt niets.
    ping 192.168.1.1, "request timeout".

    op de laptop: " route -f" > " the route specified is not found".


    Maar ping 192.168.1.2 > wel "reply from
    192.168.1.2 "!
  • Ik denk, ik probeer wat! Dit is dus goed?:

    http://www.geocities.com/dilbert222uk/dosping.gif

    Greetz,
    D.

    _________________
    www.computertotaal.nl.nu

    [ Dit bericht is bewerkt door: Dilbert op 2002-04-03 20:02 ]

    [ Dit bericht is bewerkt door: Dilbert op 2002-04-03 20:02 ]
  • Resultaat van je link Dilbert:

    This page is not available.
    We're sorry, but this page is currently unavailable for viewing.
    If this site belongs to you, please read this help page for more information and assistance.


  • Je hebt op de Laptop een Networkbridge. Dan moet je een ander subnetmask range instellen op je andere computer.
    Probeer deze eens op de desktop XP Prof computer:
    IP adres: 192.168.1.1
    Subnet mask: 255.255.0.0
    Groetjes, Noztra.
  • NoZtra,
    ik heb gedaan wat je zei, maar niets.

    Heeft het misschien hier iets mee te maken:

    op laptop heb ik bij Network Bridge als:
    ip adress: 192.168.1.2 en submask: 255.255.0.0.

    en bij Realtek als ip169.254.197.129 is een automatic Private address met submask:
    255.255.0.0.



    _________________
    Alvast bedankt voor jullie reaktie!

    [ Dit bericht is bewerkt door: watje op 2002-04-03 21:00 ]
  • Uit je ipconfig:

    Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethe
    rnet NIC #2

    DAAR zit het probleem, #2! Er is dus al een keer een stel drivers geïnstalled voor dezelfde kaart, #1, die kaart heb je vervolgens eruit gehaald of verplaatst, die is dus nergens meer te vinden in je system of network zut, maar staat nog wel in je registry. Het IP van die kaart zal conflicteren met het IP van deze, zelfde eens gehad op Win2K, normaal doettie het wel als alles hetzelfde is, maar als die eerste zonder IP of met hele afwijkende info is ingesteld werkt 't niet echt. Dat zal wroeten in je registry worden, ik weet niet hoe of waar, ik heb zelf Win2K opnieuw installed omdat er meer problemen waren…

    Succes
  • Die verborgen kaarten zijn weer zichtbaar te maken zodat je ze kunt verwijderen. ff zoeken.
  • Is info voor win2000. Maar zal ook wel voor XP werken.

    Q. I want to swap my Windows 2000 server NIC with a Gigabit Ethernet adapter. I can disable the NIC, but I'm told the IP address is assigned to another adapter.

    A. This situation is a good example of a relatively easy task in NT 4.0 that has become a hidden and difficult task in Win2K. Let's start with the IP address problem. You can get the error message you refer to even when you simply move the NIC from one PCI slot to another. To do away with the annoying message, you must delete the old NIC from Win2K Device Manager. Open a command-prompt window and enter the commands

    set devmgr_show_nonpresent_
    devices=1

    start devmgmt.msc
    The first command permits Device Manager to show phantom devices; the second command launches Device Manager. From Device Manager's menu bar, select View, Show hidden devices. Expand the Network Adapter node, and delete the old adapter.

    [ Dit bericht is bewerkt door: bosjvd op 2002-04-03 21:55 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.