Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

zoveelste probleem met ics en toch weer anders

Anoniem
martinoo
4 antwoorden
 • Heb 2 pc's in een netwerk met W98se. Netwerk doet het prima. Kan ook probleemloos internet op vanaf de host met mijn Mxstream speed touch home modem. Maar,wat ik ook doe,ik kom van de client niet op internet. Heb de kwowledgebase van Microsoft op het punt van troubleshooting ICS doorgewerkt en de adviezen opgevolgd (o.a. handmatig DNS en Gatewway ingesteld) maar vergeefse moeite. Alle vereiste netwerkcomponenten zijn aanwezig, alle instellingen kloppen. Ook opnieuw installeren Windows en daarna ook nog eens ics geeft geen soelaas. Heb geen firewall geinstalleerd. Kan vanaf de client wel het modem pingen maar geen website. Als ik de browser op de client start maakt de host wel contact met mxstream maar dan: kan pagina niet vinden. Om gek van te worden.
  Wie weet raad.

 • Volgens mij is er maar één remedie: Ga af van ICS (ik geloof er ook niet meer in!! :sad: ) en ga over op bijvoorbeeld winroute pro. Een wereldsprogramma met veeeeeel meer mogelijkheden dan ICS…

  Jeroen

  _________________
  Veni, Vidi, Vici

  [ Dit bericht is bewerkt door: bbr333 op 2002-04-05 09:23 ]
 • Wellicht dat je vamn deze pagina een beetje wijzer wordt omtrendt ICS:

  http://www.practicallynetworked.com/sharing/ics/ics.htm
 • Ik heb ook geregeld problemen met ICS wanneer ik een computer opnieuw installeer. Alles is dan goed geinstalleerd lijk het, maar toch werkt het niet. Wanneer je dan bij de eigenschappen van de netwerkadapter internet delen kijkt zie ik dat er geen enkele binding gebruikt wordt….
  De enige oplossing is dan alles net zo vaak opnieuw installeren (alleen ics dan) tot ie wel TCP/IP als binding pakt.
  Maar ook ik ben van plan over stappen op iets anders. Zoals je in een ander topic kunt lezen probeer ik nu Freesco op de server te zetten. Dus als je nog een oude 386 of nieuwer hebt.. je kunt rustig experimenteren omdat je alleen een diskette nodig hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.