Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkprobleem XP 98SE (ME) opgelost !?

Anoniem
RaCKeR
14 antwoorden
  • Hoi,
    Misschien dat anderen iets hebben aan mijn volgende verhaal; doe er je voordeel mee:

    Ik, en velen met mij blijkens de diverse klachten, had zeer grote problemen
    met een netwerkwerkje tussen
    windowsXP en windows 98SE.
    De problemen zaten vooral in de file en printersharing, maar doordat ook de
    ping regelmatig packetloss gaf, verliep internet
    niet echt lekker (een van de 98SE machines fungeert als router).
    Ruim 2 weken ben ik zoet geweest met allerlei mogelijkheden zoals:
    - NETBEUI installeren, ander IP range
    - wel DHCP of toch weer niet
    - laatste drivers gebruiken
    - gebruikers op 98se en xp gelijktrekken
    - netwerkkaarten verwisselen
    - complete de-installatie en weer herinstallatie van de NIC en protocollen.
    - switch verwisseld, CAT5 kabels doorgemeten
    - full/half duplex/ automode/ buffers …..
    - weet ik veel wat allemaal meer…
    Niets hielp. Aan de hardware kon het ook niet liggen; ik had immers al
    eerder de kaarten verwisseld (REALTEK 8139).
    De 98SE machines (3 stuks) konden wel onderling perfect communiceren…
    alleen de xp machine deed eigenwijs.
    Totdat ik mij besefte dat ik in alle systemen dezelfde netwerkkaart heb
    zitten.
    Ik kon mij het haast niet voorstellen, maar besloot toch bij een kennis een
    andere kaart te lenen.
    De XP machine werd voorzien van een 3com kaartje…. en wat bleek…probleem
    weg.
    Ik had ook nog een andere type REALTEK kaartje tot mijn beschikking, nl met
    de toevoeging B in plaats van A, en probeerde deze uit….
    En jawel, probleem eveneens weg!
    Om een lang verhaal kort te maken: Mijn probleem wordt veroorzaakt door een
    netwerkaart onder XP te gebruiken met een REALTEK 8139A chip.
    Proefondervindelijk is ook gebleken dat een kaart met de REALTEK
    8139B chip geen problemen geeft !!!
    Ik heb op het internet echter nog geen info kunnen achterhalen of min
    conclusies kloppen.

    In iedergeval KAN het nuttige informatie zijn voor al die anderen die
    problemen hebben met hun XP/98SE en ME netwerk.
    Doe dus met deze info wat je wilt; misschien kan je er iets mee.
    Ik heb nu een REALTEK 8139B kaartje en ben volledig van mijn problemen
    verlost.(Helaas; hij wilde die 3com toch terughebben :sad: )

    Groet,
    Peter
    PS Ik ben toch nieuwsgierig. Mocht dit voor jou ook de oplossing zijn, laat
    me dat dan eens weten…




    [ Dit bericht is bewerkt door: pvkan op 2002-04-06 11:06 ]
  • Nu hoop, ik dat mensen de zoekmachine meer zullen gebruiken en zo deze pagina vinden.

    D.
  • Heb nog eens de proef op de som(men) genomen.
    De Realtek 8139A gebaseerde netwerk kaart vertikt het echt onder XP.
    De 8139B werkt perfect (zoals ook de 3com)

    Vreemd, maar waar…(de site van realtek vermeld niets over dit fenomeen)
    Peter
  • Hoe weet je of je de A- of de B-versie hebt? In m´n systeem zie ik alleen maar staan dat het een realtek 8139-familie betreft. Maar mijn kaart doet het wel onder XP.

    Piet
  • …Om te achterhalen of je een A of B versie hebt, zal je de kast moeten openmaken (visuele controle dus).
    Op de netwerkkaart zie je diverse componenten waarvan 1 chip duidelijk de grootste is. Dit is de processor van de kaart. Hierop staat ook het type…
    Maar als jouw situatie geen problemen vertoond,zie ik geen reden om hem open te maken…never change a winning team
    (of het moet uit nieuwsgierigheid zijn :smile: )

    Peter
  • Op diverse (email) verzoeken nog even het volgende:
    Nadat ik heb ontdekt dat in mijn geval de Realtek 8139A netwerkkaart mijn netwerkprobleem onder XP veroorzaakt werkt het netwerk perfect (met 8139B)
    1. Daarbij gebruik ik slechts TCP/IP (geen Netbeui dus) en

    2. ook blijkt het (in mijn geval)niet nodig om gebruikers 'gelijk te trekken' met die van de andere machine's.
    (Alleen ik heb een account op de XP)

    3. Gebruikte IPrange is 192.168.x.x

    Dit ter info…
    Peter
  • Hallo Peter,

    Het ziet ernaar uit dat ik een soortgelijk probleem heb. Ik ben al een poosje in discussie met Noztra die me naar jouw probleem verwees.
    Voordat ik een nieuwe NCI ga kopen: Moeten beide kaarten in de XP (die bij mij de host is) van het B-type zijn of is de netwerk NCI voldoende?

    ALvast bedankt
    Bert
  • Beste ieder,
    ook hier de zelfde problemen, netwerk met 2x winME, en 1x WinXP
    Xp = internet, rest draait via hem, in de ME pc staan realteck NIC, doen het onderling perfect.
    Internet is via de XP machine prima te bereiken, geen klachten.
    MAAR, ook hier de bekende problemen van het soms wel en soms neit bereiken van mijn lokaal netwerk.
    In de XP, draait 1x Winbound NIC voor internet en 1x 3com XL 10/100 NIC voor naar de lokale stations, alles al geprobeerd, maar ook hier lou-loene
    HELP, (ik ben SysteemBeheerder op het werk) daar draait alles via NT, en alles ok, maar dit probleem is te erg, is dit soms een storing in XP ???
  • (…)
  • Hallo,

    Ook ik heb problemen met internetten en een netwerkkaart zie de topic "Internetten tijdens netwerk". Ik heb dus ook een Realtek. Mocht het nu zo'n A chip zijn, hoe weet ik dan als ik een andere kaart koop dat ik er één met een B chip krijg? Ik heb de oude verpakking bekeken en daar staat niets op! Dus hoe moeten ze dat in de winkel dan weten. Ik kan mij nog herinneren toen ik deze Realtek kocht, heb gevraagd of ie wel met XP werkte. Ja werd mij verzekerd. Dit schiet mij nu weer te binnen. Lekker vlot na een half jaar.

    Adri
  • Moet op de chipset staan, dus bak open schroeven en kijken


    Tjuus
  • Leuk, vraag ik eerst of men hem uit wil pakken. :lol: Een beetje zaak met service doet dat wel natuurlijk. Dat ik daar zelf niet opgekomen ben. Kan morgen pas de kast openschroeven om te kijken. En eventueel donderdag een nieuwe kaart. Ik laat nog van mij horen.

    Adri
  • Ook ik heb een soortgelijk probleem gehad en (gedeeltelijk opgelost)
    I.v.m de veligheid heb ik op 3 pc's NETBEUI protocollen geinstalleerd, ik heb PI 166 Mhz, Win 98 (First E), wel upgrade gedaan, PIII Win ME 800, en PIV 2Ghz. XP onder NETBEUI kon ik wel internetten maar waren de verbindigen in het LAN onderling om de haveklap weg. Ik heb toen alles op TCP/IP ingesteld en nu werkt het feilloos.
    Alles staat automatisch, IP, DHCH enz, alleen gateway opgegeven (getweaked ADSL modem).

    Een probleem echter op mijn PI 166 Mhz, Win 98 met Realtek 8193B netwerkkaart wil de verbnding via een switch niet anders dan op 10 Mhz en half duplex werken (zelfde als mijn ADSL ethernet Modem), van realtek.com.tw drivers opgehaald maar dat helpt niet.
    Is de oude PI te traag voor 100 MHZ full dup?
  • Inmiddels heb ik de kasten opengeschroefd en ik blijk twee C-kaarten te hebben. Dus voor mij is dit niet de oplossing geweest.

    Adri

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.