Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Programma's van server op client draaien.

Anoniem
Dilbert
6 antwoorden
 • [i:1d455c35f7]Zie titel[/i:1d455c35f7] Ik gebruik Windows 98 op de server en Windows 98SE op de clients (meerdere). Hoe kan ik dit het makkelijkst creeëren? Het gaat vooral om programma's als Word, Excel etc. Ik heb al iets geprobeerd maar dan krijg ik een melding dat ik Windows Installer moet installeren.

  Iemand een gouden tip?
  D.
 • Ik vermoed dat je dat niet gaat lukken met echte Windows applicaties (tenzij de applicaties er specifiek voor geschreven zijn).
  DOS applicaties zal nog wel willen, hoewel dat ook problemen op kan leveren.

  Een van de problemen:
  Aangezien je op een client de programma's gaat draaien, zullen op de client o.a. ook alle registry-settings aanwezig moeten zijn die normaliter tijdens de installatie aangemaakt worden.
 • He Dilbert sinds wanneer doe jij aan crossposting?

  Deze vraag staat hier ook.
  _________________
  Vanuit Almen Noord, Oost, Zuid of West.
  Ligt eraan in welk gedeelte van het huis ik zit :smile:

  [ Dit bericht is bewerkt door: Sjoerd Boerhout op 2002-04-10 08:29 ]
 • Sorry, onbewust. Mijn pc was aan het flippen en ik kon mijn posts niet meer lezen. (kwam ik pas achter) Ik dacht dat ik niet op enter had gedrukt, dus ik denk, ik post hem opnieuw.

  D.
 • Even ontopic: Als ik de registers van de server nu plak in de client, zou dat kunnen werken?

  D.
 • Nee. Je moetgewoon een echte application server daarvoor installeren (bij. win2000 of iets *NIX achtigs) met daarop typische Client- server applicaties. Porgramma's moeten er dus voor geschreven zijn, of iig moet de server daarvoor aangepast zijn. Je kunt natuurlijk weer wel met een remote desktop gaan werken a la VNC of PC anywhere. Maar dan ben je in principe wel bezig op je server…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.