Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bedrijfslaptop op privenetwerk

Anoniem
lanter
7 antwoorden
 • Ik heb een goedwerkend thuisnetwerk. Onder windows98 en XP Maar als ik mijn laptop wil aansluiten op het netwerk gaat dit niet. De lapop zit normaal op een NT domain. Dit zet ik uit zodat de laptop een lid wordt van de werkgroep maar het gaat nog steeds niet. Kan dit in de DNS instelling van mijn laptop zitten? Wie helpt mij verder?
 • Het hangt er een beetje vanaf welke rechten je hebt op die laptop, aangezien je zegt dat het hier om een bedrijfslaptop gaat vermoed ik dat je geen administrator rechten hebt als je met win NT werkt.
  Zulke pc's zijn dan ook meestal ingesteld om in een domein te functioneren.
  En aangezien je thuis met een win 98 en Xp werkt kun je geen domein maken daar heb je de server versies voor nodig.
  Het enige dat je wel kunt doen is internetten op de laptop met een programma alla winroute pro dat dan op je hoofdpc draait.
  Als je toch administrator rechten hebt op die laptop moet je het domein uitschakelen en een werkgroep opgeven (deze van je thuisnetwerk uiteraard) een ip-adres opgeven en dan zou het moeten werken.
 • Als je wel rechten hebt op de laptop om programma's te installeren kun je proberen het probleem te omzeilen met remote control software. Dan zit je niet echt op het netwerk maar kun je wel bestanden e.d. uitwisselen tussen je laptop en je pc's.
  Groetjes, NoZtra.
 • Het is een laptop met win98 die aanmeld op een NT server. De hoofdcomputer thuis is een XP met daaronder twee win98 computers. Onder de network properties van de bedrijfslaptop zet ik de voorwaarde "log on to NT domain" uit zodat het een werkgroepdeelnemer wordt maar dan werkt het nog steeds niet. Zowel mijn prive- als bedrijfs-werkgroep hebben dezelfde naam.

  [ Dit bericht is bewerkt door: lanter op 2002-04-15 15:16 ]
 • Geef eens wat meer info over je netwerkinstellingen: zoals ip-adressen en dergelijke en of eventueel gebruik maakt van software om een internetverbinding te delen.
  Kun je trouwens naar de andere computer pingen? Veel kans dat het probleem zich daar ergens situeert.
  Zorg er ook voor dat je een ip-adres uit dezelfde range opgeeft.
 • Je moet back-to-basic. Als je er van overtuigd bent dat alles zou moeten werken, kun je kijken of je vanaf de client en/of de server elkaar kunt zien door te pingen op naam of ip-adres. Als dit niet lukt zou ik eerst nog even de netwerkkabels van de werkende clients aansluiten op deze laptop en weer een ping test uitvoeren. Ik ga er vanuit dat je zowel thuis als op je werkt dezelfde netwerkprotocollen gebruikt. De kans is tegenwoordig heel klein dat ze iets anders gebruiken, maar toch leuk om even over na te denken.

  [ Dit bericht is bewerkt door: kieko op 2002-04-19 08:48 ]
 • De werkgroep is dezelfde, aanmelden NT domein uitgeschakeld. Let op het ip nr en de subnetmask. Deze moeten wel in dezelfde range zitten. Als de kabels e.d verder goed zijn moet het werken. Is er geen firewall die het één en ander tegen houdt?

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.