Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

scanner in netwerk

Anoniem
mullener
7 antwoorden
 • Ik heb een netwerk met twee pc's (beiden windows ME) en een amiga (OS 3.9) en alles draait eigenlijk min of meer probleemloos. Ik kan alleen de scanner niet "delen" en alleen benaderen vanuit de pc waar hij aanhangt. Is dat normaal of zie ik iets over het hoofd.
 • Deze vraag is al vaker gesteld hier. Je kunt een scanner niet delen op het netwerk, zoals je dat met een printer kunt.
 • Tenzij je linux gebruikt. Met SANE (de algemene scanner/camera aansturing onder linux, vergelijkbaar met TWAIN onder Windows) kun je een scanner delen tussen PCs die SANE draaien. Wie weet is SANE ook naar windows geport???
  SANE is te vinden op http://www.mostang.com/sane/.

  Succes!
 • Het ligt er maar net aan wat voor scanner je hebt en of die dat ondersteund. Wij hebben hier een HP 6300C staan en hiermee kun je dus vanaf meerdere computers scannen.
 • je moet wel een netwerkscanner hebben,
  zoals epson GT10000+ van ons :smile: [super]
 • Ik heb hier weer iets anders op bedacht. Scanner hangt aan de server en iedereen heeft pcanywhere geinstalleerd. De server staat altijd aan en dus kan iedereen altijd scannen.
 • Hallo,

  Ik heb een paar vragen. Ten eerste hoe kan je een bericht plaatsen meteen onder de catergorie netwerk en dan netwerkinstellingen?
  Ik heb thuis twee pc's staan waarop windows millenium draait. Ik heb een adsl modem (Alcatel Ethernet) die ik getweakt heb. Het modem heb ik aangesloten op een switch en die twee pc's ook. Het modem belt nu zelf in maar op beide pc's weet ik niet waar ik instellingen moet instellen (bv de dnsen???) Weet iemand wel hoe dat zit?

  Alvast bedankt,

  Thug

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.