Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

IPC

Anoniem
caracas50
3 antwoorden
  • Ik heb een netwerk met 2 pc´s met win98 en een pc met XP. De beide 98 machines zien elkaar en kunnen bestanden en files delen. De XP-bak ziet wel de beide 98érs en kan daar ook de bestanden openen etc. Probleem is alleen dat de 98-bakken XP niet kunnen benaderen. Dit geldt voor bestandsdeling en printerdeling. Er wordt gevraagd naar een wachtwoord voor \XPIPC$ of \XPPrint$
    Nou kom ik beide kreten wel tegen op de XP-pc, maar kan geen wachtwoord inschakelen. (volgens mij :wink:
    Weet iemand hoe dat wel kan….

    greetz
  • Wachtwoord inschakelen is niet direct de oplossing. Je hebt een aanmeldprobleem, dus je moet uitpuzzelen hoe je het systeem correct gaat aanmelden. I.h.a. is het voldoende om op elke PC dezelfde "groep" te kiezen (die moet je zelf toch invullen), kies geen domein instelling! Verder is in het begin het handigste, dat je gelijke gebruikersnamen kiest. In ieder geval moet XP wat meer weten dan de SE machine. Zelf heb ik op mijn WIn2000 en XP systeem gekozen voor de makkelijke oplossing: 1 gebruiker, dat kan eventueel ook nog zonder wachtwoord.
  • De vraag naar een wachtwoord komt tevoorschijn als je óf niet als een geldige gebruiker van de XP machine bent ingelogd, óf je het geen 'share' van de schijven aangemaakt. En dan heb ik het niet over schijven delen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.