Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk/ Gedeeld internet problemen

Anoniem
Bas323
4 antwoorden
 • Ik heb een host (windows 98) en een client (windows XP) die een perfecte netwerkverbinding tot stand brengen. Zelfs het gedeelde internet werkt aardig. Maar het kan, en moet beter. Ik heb namelijk dit probleem: Op de client kan ik bepaalde internetdiensten niet gebruiken. Zo kan ik geen file-sharing programma's gebruiken, geen icq, geen irc programma's. En geen media bestanden van internet beluisteren/bekijken. Ik gebruik het programma 'analogx proxy'(www.analogx.com)om internet te delen.
  Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor heeft, want ik ben er al maanden mee bezig. Ik heb een dergelijk bericht eerder op dit forum geplaatst maar zonder resultaat. Toen werd er gezegd dat ik een portmapper nodig had. Als dat zo is, hoe is zo'n portmapper dan in te stellen en wat is het nut ervan?

  Gegroet,

  Bas
 • Kijk eens naar Microsoft's ICS (internet connection sharing)

  gewoon zoeken in windows help
 • Dubbelpost! :mad:
  Heb geduld, als je vraag niet gelijk beantwoord word; stel hem dan niet opnieuw.
 • Voor filesharing zoals bijv. Kazaa moet een Sock poort aangegeven worden. Kijk bij de options of instellingen van Kazaa en zoek naar verbinden via …(socks o.i.d.) In de handleiding van Iproxy (analogx) staan alle poortnummers. Vul het goede poortnummer in en dan zou het moeten werken.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.