Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

kan je aan een adsl usb modem een netwerk hangen???

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik wil ADSL nemen via USB maar ik hoorde van de verkoper dat je er dan geen netwerk aan kan hangen. Is er een programma die dit probleem oplost???
  bijvoordaat dank
  Neon
 • [quote:cff8a3c6f6]
  Op 07-05-2002 14:04 schreef iamneon:
  Ik wil ADSL nemen via USB maar ik hoorde van de verkoper dat je er dan geen netwerk aan kan hangen. Is er een programma die dit probleem oplost???
  bijvoordaat dank
  Neon
  [/quote:cff8a3c6f6]

  Ik heb zelf een usb adsl modem (mxstream) en heb ook een netwerk draaien.
  1 pc met win98 en 1 met winme. 2 netwerkkaarten erin, crosscable, installatie via het uitgebreide werkplan dat je ergens in deze topics kan vinden, analogX proxy downloaden en installeren en draaien maar. Ik kan nu tegelijk met mijn vrouw het internet op. OP mijn pc zit het modem, dus denk ook aan je firewall. Als je problemen hebt met je netwerk, laat maar horen dan. Print dit maar uit en laat maar aan die verkoper lezen, leert die er ook gelijk iets bij.

  Groet, gmallee
 • Natuurlijk kan je een netwerk aan je USB modem hangen. Ik heb thuis 4 pc's aan een USB modem (MxStream) hangen middels een router. Volgens mij is er maar één type voor USB MxStream modem nl. de Draytek Vigor 2200USB. Hier kan je je modem aanhangen en 4 pc's aan de ingebouwde switch (eventueel één poort als uplink mogelijk naar bijv. een hub). Het grote voordeel: nooit geen verbinding meer maken en alle pc's kunnen onafhankelijk van elkaar internet op. Dus de 'host'pc met de softwarematige router hoeft niet aan te staan.

  Ik heb het zelf al weer enkele maanden draaien en ben er erg tevreden over. Ik heb trouwens een onderzoekje gedaan naar online winkels en de prijzen verschillen nogal. 80 Euro verschil voor eenzelfde apparaat vind ik nogal wat. Ik heb hem gekocht bij Chicon ( http://www.chicon.nl )voor 235 Euro!

  Meer info over de router:
  - http://www.tele.nl/vigor/Vigor%20Router%20Series%20-%20Vigor2200usb.htm
  - http://www.draytek.nl/vigor.php?show=2200usb

  Suc6


  [ Dit bericht is bewerkt door: Sellis op 2002-05-08 12:24 ]
 • [quote:0adb8c320d]Ik heb trouwens een onderzoekje gedaan naar online winkels en de prijzen verschillen nogal. 80 Euro verschil voor eenzelfde apparaat vind ik nogal wat. Ik heb hem gekocht bij Chicon ( http://www.chicon.nl )voor 235 Euro! [/quote:0adb8c320d]
  Bij NetwerkShop is ie nog goedkoper, namelijk: 229,67 euro.
  Zie http://www.routershop.nl ergens onder het kopje "routers".
 • [quote:58263229ce="iamneon"]Ik wil ADSL nemen via USB maar ik hoorde van de verkoper dat je er dan geen netwerk aan kan hangen. Is er een programma die dit probleem oplost???
  bijvoordaat dank
  Neon[/quote:58263229ce]

  3 stappen

  1. Klik op zoeken (bovenin beeld)
  2. Voer de vraag in
  3. Klik op enter.

  D.
 • Dan is de routershop goedkoper geworden, want destijds was ie echt duurder daar!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.