Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

10mbit Hub en 10mbit Kaarten vervangen door switch en 100mbi

Joets
2 antwoorden
  • Ik heb thuis een netwerk van 3 pc's.
    Deze PC's waren in de oude situatie verbonden met elkaar dmv van een hub en 10mbit netwerk kaarten.
    Het modem zat in de uplink van deze hub
    Hierbij kon ik ook op alle Pc's op internet via mijn 3 @home accounts.
    Ook had ik gewoon netwerk.

    Nu heb ik alle netwerk kaarten vervangen door 10/100mbit realtek kaartjes en de hub door een 10/100 SafeWay 5 ports switch.

    Weer precies dezelfde opstelling, modem in de uplink, pcs in de gewone porten.
    Alleen nu doet mijn internet het niet meer.
    Terwijl ik geen instelling heb verandert of wat dan ook.

    Weet iemand mischien wat het probmleem is ?

  • Brandt het controle-lampje op je switch van de poort waar je modem in zit wel? Zo kun je controleren of je modem een link heeft met het netwerk.

    De meeste modems werken op een snelheid van 10 Mbit op het netwerk. Ik denk dat hier iets fout gaat. Probeer even te controleren of de poort van je modem op 10 of 100 Mbit staat en probeer hem dan eventueel om te zetten naar 10.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.