Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

DOS netwerkprinter onder WinXP: Hoe?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Heeho,

  Hoe kan ik vanuit een DOS programma printen naar een LPT-printer, die in feite een in het netwerk hangende parallelle poortprinter is?

  Toelichting:
  Het netwerkje: een Windows2000 server met daaraan een stuk of 10 clients die onder XP Professional of onder Win98 draaien.
  De par.poort laserprinter hangt via zijn eigen netwerkkaartje aan het netwerk.

  Op de Win98 machines kan ik gewoon de netwerkprinter definieren en er een LPT-poort aan koppelen, zodat de DOS software naar die LPT poort kan printen. Onder XP kan dit echter niet?!

  Wie weet hoe ik dit moet oplossen???

 • Wat dacht je van:

  copy file prn
  of
  copy file lpt1

  Ik weet niet wat je wilt, dus het is voor mij gissen.
 • iets als:
  NET USE LPT1 \servernaamprinternaam /persistent:yes
  Ik weet niet of dit werkt met XP, maar met NT is dit een standaard om DOS-programma's met hun LPT port te mappen naar een netwerkprinter.
 • Door middel van het DOS-commando "net use lpt1: \<servernaam><printernaam>" kun je een LPT1: poort mappen naar een netwerkprinter. Als je deze regel nu in een loginscript zet, of in een batch-bestandje in je opstarten-groep, gebeurt dit iedere keer als je inlogt.
 • Ja, kijk, die laatste replies waren de oplossing voor het probleem. Shit man, eigenlijk zo simpel en voor de hand liggend dat ik er gewoon overheen gekeken heb.

  Hardstikke bedankt!!!
 • [quote:ecc28f519e]
  Op 11-05-2002 0:35 schreef Leo S:
  Als je deze regel nu in een loginscript zet, of in een batch-bestandje in je opstarten-groep, gebeurt dit iedere keer als je inlogt.
  [/quote:ecc28f519e]
  Je kunt ze ok gewoon persistent maken met de /p optie. Dan hersteld windows bij elke reboot de verbinding net als met schijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.