Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

E-Mail via Netwerk?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb 3 PC's (2 x XP-Pro + 1 x Me) via UPC Hub en Router aan kabelverbinding. Ik heb 1 E-mail adres en 5 aliassen maar hoe moet ik het regelen dat de mail voor de diverse personen ook daadwerkelijk op de goede PC komt. Ik heb Exchange 5.5 wel liggen maar die wil domein instellingen en hiervoor schiet mijn kennis kilometers te kort. Weet iemand een goede oplossing, of een begrijpelijke documentatie hierover?
  Alvast bedankt
 • [quote:bb90835113]
  Op 11-05-2002 23:20 schreef Wim Ledder:
  Ik heb 3 PC's (2 x XP-Pro + 1 x Me) via UPC Hub en Router aan kabelverbinding. Ik heb 1 E-mail adres en 5 aliassen maar hoe moet ik het regelen dat de mail voor de diverse personen ook daadwerkelijk op de goede PC komt. Ik heb Exchange 5.5 wel liggen maar die wil domein instellingen en hiervoor schiet mijn kennis kilometers te kort. Weet iemand een goede oplossing, of een begrijpelijke documentatie hierover?
  Alvast bedankt

  [/quote:bb90835113]

  Misschien te simpel, maar als elke pc gewoon inlogt en alleen zijn/haar mail ophaalt, dan is er toch geen probleem?? In mijn netwerk haalt elke pc gewoon eigen mail op.
 • Is winproxy (gratis tm 5 users) misschien een oplossing?
  Hiermee kun je internet delen en hij fungeert als mail server.
  Afhankelijk van het To: veld verdeeld hij de email over de users.
  Ik gebruik het ook, werkt perfect.
  (Overigens kan dit ook met winroute maar die ken ik niet.)

  Succes,
  Henny
 • Wat ik zelf een heel mooie oplossing vind is toch gebruik maken van Exchange 5.5 (omdat je die toch al hebt). Exchange kan alleen zelf geen popbox leeg trekken (werkt inderdaad met een domeinnaam en daaraan gekoppeld een ip). Als je echter gebruik maakt van een popconnector (popcon http://www.christensen-software.com/popcon.htm ) dan lukt het wel. De situatie wordt dan als volgt: popcon checkt de diverse mailboxen om de xx min. en speelt deze mail door naar exchange, duze verdeelt de mail over de diverse mailboxen. Op een werkstation configureer je outlook zo dat deze de mail van exchange haalt (zakelijk of werkgroep) Je kunt nu op elke pc mail lezen en versturen terwijl de mail niet lokaal opgeslagen wordt. Tevens de mogelijkheid tot het delen van een adresboek/agenda etc.

  Suc6
 • Staat deze post ooik niet ergens anders op het forum ?? Volgens mij heb ik hem namelijk net beantwoord.
  Dus kijk maar even in de andere post voor een antwoord

  Groeten Chris
  CAPSlock computer consultancy's

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.