Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Me Tarzan...met een netwerkkaart die niet werkt?!?

Anoniem
Bigfoot
5 antwoorden
  • Schiet mij maar weer lek: De situatie.
    Bestaande PC, ewrkte goed in netwerk, gaf plots (na 2 weekjes rust) geen verbinding meer met netwerk. Volgende 'oplossingen' geprobeert:
    -Kabel gewijzigd.
    -netwerkkaart gewijzigd.
    -lokatie gewijzigd.
    Situatie is nu dat de pc meldt dat de kaart goed is, maar de kabel niet is aangesloten. Dat lijkt me stug, ik heb inmiddels al vier verschillende (werkende!) kabels in dat ding geprikt. Netwerkkaart is overigens een realtek RTL8139C. Ik ga nog even verder met dit ding en prik de netwerkkaart in een ander slot. Maar waar ik me het meest aan stoor is dat windows meldt dat de hardware prima in orde is! Iemand suggesties?
    Alvast bedankt!
    T.
  • NIC is kapot !
  • NIC? Ik heb er inmiddels drie nieuwen in geprobeert, allemaal dezelfde melding. ipconfig /all geeft de volgende melding:
    Windows 2000 configuratie
    Hostname:PC202
    Primair DNS:oldenbarnevelt.lokaal
    Knooppunttype:Hybride
    IP Routering:Nee
    WINS-proxy:Nee
    Ethernet adapter LAN verbinding:
    Media status: Kabel niet verbonden
    beschrijving: Realtek RTL8139(C)
    Fysiek adres: FF-FF-FF_FF-FF-FF

    Op de kaart brand wel de link led, ACT niet.

    Ondertussen ga ik de hele netwerkkaart softwarematig verwijderen en herinstalleren.

    Oh joy………..T.
  • [quote:e0e1b54c09="thor2002"]Schiet mij maar weer lek: De situatie.
    Bestaande PC, ewrkte goed in netwerk, gaf plots (na 2 weekjes rust) geen verbinding meer met netwerk. Volgende 'oplossingen' geprobeert:
    -Kabel gewijzigd.
    -netwerkkaart gewijzigd.
    -lokatie gewijzigd.
    Situatie is nu dat de pc meldt dat de kaart goed is, maar de kabel niet is aangesloten. Dat lijkt me stug, ik heb inmiddels al vier verschillende (werkende!) kabels in dat ding geprikt. Netwerkkaart is overigens een realtek RTL8139C. Ik ga nog even verder met dit ding en prik de netwerkkaart in een ander slot. Maar waar ik me het meest aan stoor is dat windows meldt dat de hardware prima in orde is! Iemand suggesties?
    Alvast bedankt!
    T.[/quote:e0e1b54c09]

    hallo zo'n soort probleem heb ik ook gehad ik was vergeten toen om de verbindings snelheid op beide computers op 100 mbit te zetten.bij mij was het probleem toen opgelost.

    groetjes
  • heb je wel tcp/ip gebonden aan de netwerkkaart en een ip-adresje gegeven?

    je@n

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.