Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

inloggen met laptop op schoolnetwerk

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Wie kan mij helpen met het volgende probleem. Op school draait bij ons een netwerk met windows 2000 server. Thuis wil ik graag met mijn laptop inloggen op de server en dus het schoolnetwerk. Ik weet dat dit mogelijk is. Op school is de server verbonden met internet via de kabel (kennisnet). Thuis op de laptop staat windows XP en deze kan ik met internet verbinden door een kabelaansluiting.
  Wie kan mij duidelijk uitleggen wat ik moet doen om deze verbinding ( laptop thuis met server op school) tot stand te brengen.
 • Op de server zet je 'Routing ad remote access' aan. Deze stel je in als VPN-server. Op de eventuele firewall (ik mag hopen dat jullie die een hebben) zet je de juiste poorten open voor VPN (TCP-poort 1723 en IP-protocol 47).

  Op je XP-machine maak je een nieuwe netwerkverbinding via VPN, je geeft het IP-adres op van de internetverbinding op school en je kunt inbellen op het netwerk. Vergeet niet in de Active Directory de betreffende users dial-in rechten te geven.
 • Ik krijg nog geen verbinding. Ik krijg de melding Fout 800: Er kan geen VPN verbinding tot stand worden gebracht. De VPN-server is onbereikbaar of de beveiligingsparameters zijn voor deze verbinding niet correct ingesteld.
  Wat moet ik nu doen. Help!
 • Toch maar even de systeem beheerder van je school raadplegen denk ik… Heb je wel een username en password?

  Bart
 • VPN is niet zomaar mogelijk via Kennisnet, m.a.w. daar zul je voor moeten betalen. Wij hebben dat ooit eens uitgezocht, maar dat is voor een baisschool gewoon niet te doen.
  Wat wel kan is een inbelverbinding maken. Modem aan de server, een RAS verbnding maken en inbellen maar. Werkt helemaal mooi met Win 2000 Server aangezien je daar ok terimal service kunt draaien. Dan kun je dus thuis bijv. de leerlingadministratie raadplegen.

  Suc6
 • VPN is niet zomaar mogelijk via Kennisnet, m.a.w. daar zul je voor moeten betalen.[b:c8db51c82b]

  Dus via kabel is het wel mogelijk zonder te betalen ???[/b:c8db51c82b]
 • Nee, je moet altijd via de routers van Kennisnet en die staan dat niet toe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.