Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Vaag probleem met broadband router switch ISO50p van Unex

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik heb thuis 3 computers + routerswitch en een modem. Dit heb ik in een netwerk staan. Iedereen kan internetten zonder dat een van de andere PC's aan hoeft te staan.

  Nou doet zich het volgende probleem voor:
  Als ik wil internetten op mij computer, en ik zet de router + modem + mij computer aan. En als ik dan naar Outlook ga kan die geen mail ophalen. En als naar IE ga kan die geen pagina's weergeven (ongeveer de volgende melding: Page could not……….)(wit scherm).
  Maar MSN doet het wel.

  Ga ik dan de computer opnieuw opstarten dan doet tie het wel. Dus als ik wil internetten en mij router + modem + computer staan uit. Dan moet ik alles aanzetten en de computer 2 keer opstarten. Het ligt niet aan mij computer, want dit probleem doet zich ook voor bij alle andere computers. Elke computer moet 2 keer opstarten voordat hij het pas doet. Behalve als ik een van de computers al aan heb, en daar connectie tot het internet heb.

  Dus het probleem doet zich alleen voor als alle computers + modem + router uitstaan. En ik zet modem + router aan, en ik zet één van computers aan. De tweede computer die aangezet wordt vertoond dan geen problemen (het maakt hierbij niet uit welke computer als eerste of als tweede wordt aangezet).


  Dit heb al geprobeerd:
  - modem rechtstreeks aangesloten, dan werkt het wel meteen
  - Ik heb de firmware van me router geupdated, dat helpt niks
  - In de firmware van de router heb ik "clear configuration gekozen" en de router nog eens gereset, en alle gegeven er opnieuw ingebracht maar dat helpt ook niet

  Het viel mij ook op dat in het message window van de firmware een foutmelding stond. Zoiets als "!Browser failed………….." De weet de melding niet precies meer, maar dat kan ik eventueel nog opzoeken. Ook na het resetten clearen bleef die melding.

  Computer
  - Mij computer draait Windows ME en Linux
  - Die van me broertje ook
  - En die van me vader Windows 98
  Wij hebben internet van Mxstream (512 kb download) bij Euronet.
  En als firewall wordt Zonealarm Free gebruikt, op alle 3 de PC's.

  In alle OSen treedt dit probleem op. Daarom snap ik het ook niet. Misschien dat jullie mij kunnen helpen. Ik hoop dat ik het probleem duidelijk uitgelegd heb.
 • [quote:a51ff9dcb0="roy_startpag"]
  Dus het probleem doet zich alleen voor als alle computers + modem + router uitstaan. En ik zet modem + router aan, en ik zet één van computers aan. De tweede computer die aangezet wordt vertoond dan geen problemen (het maakt hierbij niet uit welke computer als eerste of als tweede wordt aangezet).
  [/quote:a51ff9dcb0]

  Het zou me niets verbazen als jij het volgende hebt:
  Je router is ook DHCPserver en omdat je die ook uitschakelt is tie misschien niet op tijd klaar met opstarten om je PC's een IP te geven.
  Alles werkt wel na een 2de keer opstarten zeg je dus DNS/IP?gateway-instellingen zijn in orde neem ik aan.
  Laat je router eens gewoon aan staan. Hier gaat ie ook nooit uit. Hij heeft nu een uptime van eh..(ffkijken) 342 uur. Dat is sinds de laatste firmwareupdate. Zet hem aan en wacht 2 min of zo voor je de eerste computer inschakelt. Kijk eens wat er dan gebeurd.
 • Ik heb mijn router inderdaad als DHCP ingesteld. Wat jij zegt heb ik trouwens nog niet geprobeerd, dus dat ga ik eens doen.

  Maar wat ik dan wel vreemd vind, is dat de message window van de firmware van de router-switch een foutmelding aangeeft die maar niet weg wil wat je ook doet. Namelijk zoals ik al zei "!Browser failed …….blah blah…. nog wat".

  Maar ik zal eens proberen mijn router 2 minuten aan te laten en dan te proberen. Ik laat het wel weten of dit helpt.
 • Volgens mij is dit het enige wat het kan zijn. Je router deelt alle IP's uit en ook de DNS en Gateway. Het feit dat je computers na een herstart wel op internet komen kan eigenlijk alleen maar betekenen dat ze de eerste keer geen IP, DNS en gateway doorkrijgen. En dat kan weer alleen maar komen doordat je router ze niet geeft. Waarom zet je die router trouwens steeds uit? Ik heb geen aan/uit-knop op de mijne… Bovendien vind ik 1 van de grootste voordelen van een router dat het net lijkt of je direct op internet zit, omdat je niet steeds een server aan hoeft te zetten.
 • Ik zit net Natuurkunde te leren voor m'n examen dinsdag. Kan wel ff een rekensommetje bij voor het stroomverbruik van een router. :D

  Op de site las ik dat je router (net als de mijne) 9V 1A gebruikt.

  P = U x I = 9 x 1 = 9 W

  KWH => E= P x t = 0,009 KW x 24(h) = 0,216 KWH per dag.

  1 KWH kostte altijd F 0,20 of zo.

  Dus nog een reden om hem lekker aan te laten :)
 • Ik heb precies dezelfde router/switch als jij hebt. Maar alleen ik werk met de kabel. Toen ik dit ding kocht een paar weken geleden , was er toevallig voor mij ook een klant die precies dezelfde kocht. Daar melde de verkoper aan die klant dat hij de software van de homepage moest halen. Bij navraag of het ook voor mij nodig was, was het antwoord nee. De software ophalen geld voor ASDL \MXstream en niet voor de kabel.

  Ik heb mijn router gekocht bij Powerline in Zoetermeer. Bel hun eens voor de gein, mischien dat ze een oplossing weten.
 • httport kun je gewoon op start drukken
 • [quote:aaf30ecb03="herby18m"]httport kun je gewoon op start drukken[/quote:aaf30ecb03]

  ??? :-? ???
 • Ik heb het eens uitgeprobeerd wat je zei Sjoerd. Ik heb voordat ik de computer aanzette de modem en router switch 2 minuten aan laten staan. En toen pas de computer aangezet. En toen werkte alles prima. Ik had internet, msn en outlook.

  Maar die foutmelding in het message window van de firmware van mij routerswitch wil maar niet weg. En ik heb nu eens de foutmelding fff overgetypt. Het gaat om de volgende foutmelding:
  ! Browser failed to send out user's command. please try again.

  Deze foutmelding ging dus ook niet weg na een update van de firmware naar de nieuwste versie van de firmware (1.16).

  Ik zal eens proberen Powerline in Zoetemeer te bellen wat Rob mij aanrade. Maar misschien kunnen jullie wat met die foutmelding. En misschien weet iemand wat dit inhoud en hoe ik dat dan weg kan krijgen. Op de site van Unex kan ik er niks over vinden in ieder geval.
 • [quote:0d628d0132="roy_startpag"]Het gaat om de volgende foutmelding:
  ! Browser failed to send out user's command. please try again.
  [/quote:0d628d0132]

  Ligt het probleem niet bij de browser? Gebeurt dit bij elk computer als je inlogt op de router?

  Mooi dat het nu werkt met opstarten. Voortaan die router lekker aan laten staan voor € 0,02 per dag. :D
 • Ja dit gebeurt bij elke computer als ik inlog op de router. Dus het lijkt mij sterk dat het aan de browser ligt.

  De computers bevatten trouwens de volgende OSen + browsers:
  Mijn computer:
  Win ME met IE 5.5
  Linux met o.a. Konquerer

  computer broertje:
  Win ME met IE5.5

  computer vader:
  Win98 met IE5.0

  Maar ik denk dat het puur aan de router zelf ligt. Of de router is niet meer goed. Of er moet nog wat ingesteld worden op de router. Of er is iets fout in topologie van het netwerk ofzo. Misschien moet ik me netwerkkaart bios flashen. Ik heb namelijk in iedere PC dezelfe netwerkkaart. Dus zou dat ook nog dit probleem kunnen veroorzaken?
 • Hebben jou nics een BIOS?????
  Dat heb ik nog nooit eerder gezien.

  Als je nog garantie hebt op je router zou ik er gewoon eens mee naar de winkel gaan. Dan moeten ze er daar maar eens naar kijken en je evt. een nieuwe geven.
 • Ja mijn ethernetkaarten (Intel(R) PRO/100+ Management Adapter) hebben een BIOS (ze noemen het een bootrom geloof ik). En daarmee kun je onder andere een OS installeren. Als bijvoorbeeld de setupbestanden van Windows zich bevinden op een andere computer op het netwerk. Dus dan installeer je Windows vanaf het netwerk. Ik heb nog een hele oude BIOS, want op internet staat een nieuwere versie.

  Misschien is het beter dat ik fff contact opneem met de computerzaak waar ik dat ding gekocht heb. Maar eerst ga ik fff me ethernetkaarten flashen en Powerline een e-mailtje sturen. Ik had afgesproken met hun dat ik de foutmelding in een mailtje zou toesturen.
 • :o Ik zou niet je Biossen van je netwerkkaarten gaan Flashen.
  Ik heb hetzelfde probleem als jij en mijn NIC's hebben geen bios.

  De router van mij staat ook de hele dag aan…..maar toch heb ik ook vaak dezelfde fout en dezelfde melding in het window.
  Ik heb de vraag al bij diverse Forums en bij UNEX uit staan. Dus doe nog maar even niks en wacht op meer reacties en of oplossingen.

  Biossen flashen flashen kan altijd nog !! Je interne netwerk werkt toch goed ?? Don't change the working part !! Deelt je server trouwens ook DHCP adressen uit ?? just for the record……
 • Ja mijn netwerkkaarten zijn ingesteld als DHCP. De router-switch wijst dus de IP-adressen toe aan de computers. Dit moest ik zo instellen vanwege ADSL. Anders werkt ADSL niet. Dat stond zo in die handleiding. En dat klopt ook want als je er zelf IP-adressen gaat invullen werkt het ook inderdaad niet.

  Sqorbie jij hebt hetzelfde probleem als mij zeg je. Als jij eerder achter de oplossing komt als mij. Zou jij mij daarvan op de hoogte willen stellen? Als ik er eerder achter kom als jou laat ik het jou uitraard ook fff weten. Ik stuur mij e-mailadres naar jou dmv een privebericht.
 • Dit [b:5f8575f96f]"Browser failed to send out user's command. Please try again"[/b:5f8575f96f] is ook voor mijn Unex router een bekend probleem.
  Ik krijg deze melding bij ALLES wat ik in de router wil doen.
  De handleiding die op de bijgeleverde CD-ROM staat zegt er alleen over dat er even een foutje is opgetreden tijdens de communicatie naar de Router en dat je het later nog eens moet proberen (of zoiets). Maar wat ik ook doe, die foutmelding blijft terugkomen.

  Iemand al meer info hierover gekregen?
 • Ja ik misschien. Heb er opeens toch geen last meer van, van die melding. Volgens mij lag het probleem bij de provider ofzo. Ik zou het echt anders niet weten. Heb niks veranderd. En zelfs op eens schone installatie van Windows ME of XP had ik er last van
 • Hmmm…..vreemd. Je zou toch zeggen dat het niks met de provider te maken heeft. Alhoewel de Router z'n werk wel gewoon doet, bestaat het probleem hier nogsteeds.

  Mocht ik meer te weten komen over dit probleem dan zal ik het zeker in deze thread plaatsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.