Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk probleem AdSl windows 98

Anoniem
Bigfoot
4 antwoorden
 • Wie heeft een antwoord op het volgende:
  ik heb een thuisnetwerk met switch geinstalleerd 3 pc's, Win ME PIII, XP PIV met voldoende geheugen en PI windows 98 (FE).
  Modem ethernet is getweakt en staat op auto DHCP beide PII en PIV kunnen internetten Windows 98 PC lukt niet.
  via DHCP krijg ik een netwerkfout de leds op de switch knipperen continu langzaam aan en uit, geen internet , geef ik een vast adres op 10.0.0.153 o.i.d. dan lukt het ook niet (alle subnets gelijk), en krijgt mijn netwerkkaart een IP reeks uit de hogere adressen die ik nooit zelf heb opgegeven. Ik heb ooit een verbinding via een crosscable gehad en via windows ME een installatie diskette voor windows 98 pc gemaakt, kon toen wel werken via netwerk. Nu ik adsl heb kan de instalatie van destijds vervallen, maar een deinstaller zit er niet bij via de installatiediskette die win ME aanmaakt. Ik vermoed dat er nog een programma van de oude installatie van thuisnetwerk actief die mijn netwerkkaart bij het opstarten van de pc een adresgeeft en niet verwijderd is en die mijn nieuwe instellingen in de wielen rijdt.

  Weet iemand een oplossing of moet ik windows 98 maar opnieuw installeren na en format?
 • Ha,

  de einigste tip die ik je kan geven is het lijstje waar alle protocolen in staan eens leeg te gooien, opnieuw opstarten en dan weer opnieuw instaleren. Anders zit er denk niet veel anders op dan format c:. Ook kun je je netwerkkaart nog eens opnieuw instaleren. Ik hoop dat het lukt.

  Veel succes,

  Thug
 • [quote:96ff479d5a="Thug"]Anders zit er denk niet veel anders op dan format c:.[/quote:96ff479d5a]
  Ja hoor. Jij hebt er verstand van.
 • Ja, ik heb alles natuurlijk al weggegooid alle protocollen en netwerkkaart opnieuw geinstalleerd maar niets hielp. Overigens ben ik vergeten te melden dat ik eerst internetdelen bij windows ME heb geinstalleerd en toen een diskette heb gemaakt voor mijn windows 98 PC, internet delen deinstalleeeren was makkelijk, kon gewoon in configuratiescherm van ME, op de win 98 kon dit echter niet.
  Ik denk dat ik maar formatteer, wordt alles weer netjes schoon en ben ik van troep in het register af (krijg namelijk vaak medling bij opstarte dat er een registerfout is).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.