Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

e-mail ophalen na kennisnet aansluiting

Anoniem
None
5 antwoorden
 • :D Eindelijk, na een paar dagen zit ons schoolnetwerk op Kennisnet. Het surfen gaat nu alleen de post ophalen via onze eigen doemeinnaam (niet van Kennisnet) lukt niet…… hoe moeten we het e.e.a. instellen ????

  R.Renting
 • Ronald,

  Ik ben bang dat je vraag wel duidelijk is, maar dat voor een goede beantwoording veel informatie mist.
  Welk E-mail pakket gebruik je? Dit is van belang om te kunnen verwijzen naar de juiste instellingen van accountgegevens.
  Hoe bel je in? Een aantal providers staat niet toe dat je mail verzend (en volgens sommige ook ophaalt) als je niet direkt bij de betreffende provider inbelt.
  Waar het in het kort om gaat is dat in je E-mail-pakket ingesteld moet worden wat je account-gegevens zijn (adres, inlognaam en wachtwoord), op welke server de mail ontvangen wordt en via welke server de mail verzonden wordt. Optioneel komt daar nog bij waarheen ingebeld moet worden.
  Bij de meest gebruikte pakketten vind je die gegevens onder Extra in de menu-balk.

  Succes.
 • Ik ga er eigenlijk vanuit dat jullie werken met een netwerk en aangezien jullie een eigen domeinnaam hebben ook werken met Exchange 5.5 of Exchange 2000 server.
  In ieder geval moet bij Kennisnet de mail die eindigt op jullie domeinnaam gedropt worden op jullie ip nr. van de server. Ga dus allereerst bij Kennisnet na of de mailrelay bij hen wel goed staat.

  Daarnaast graag wat meer info over netwerk, os e.d. Zelf ben ik ook een stijdje bezig geweest met de configuratie. Neem anders eens contact met me op. Gegevens staan op onze website (kopje contact) www.cbs-het-anker.nl

  Suc6

  Oeps, geen domeinnaam van Kennisnet of wel via Kennisnet geregistreerd!?!
 • Ik ben er al achter, poort 110 moet door Kennisnet worden opengezet. Ik heb inmiddels een officieel verzoek hiervoor ingediend.
  We gebruiken MS outlook en dat gaat prima (behalve via Kennisnet)
  Ik hou jullie op de hoogte


  Ronald
 • Op http://servicepunt.kennisnet.nl/ vind je best veel info over dat soort vragen.

  Zo is er bijvoorbeeld: http://servicepunt.kennisnet.nl/mijnschool/index.cfm?fuseaction=handboek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.