Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

traag internet via LAN

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo!
  Ik heb een probleempje: heb een pc met W98se en daarin analoog modem. Daarnaast laptop met XPpro. Netwerk via crosskabel werkt prima. Mààr: op de laptop internet op gaan (via pc dus) gaat uitermate traag. Mondjesmaat komt er een bytje door. IE werkt op pc wel normaal, dus zit hem ws in instelling van het netwerk. Wie heeft de juiste tip?
  2e vraag:
  thuis wil ik dus het internet op via pc (vanwege aparte telefoonlijn daarvoor) maar elders moet ik ook direct het internet op kunnen. Krijg dit niet voor mekaar. Moet dan steeds één of andere verbinding verwijderen. :roll:
 • internet via een 56k modem is al erg traag, als het dan ook nog eens via een lan loopt, wordt de (reactie) snelheid er niet veel beter van.

  Als je met je laptop op andere plaatsen rechtstreeks het internet op wil, moet er een modem in je laptop zitten en dien je dus een extra verbinding aan te maken en te kiezen.
 • er zit inderdaad een modem in. verbinding maken lukt ook. Probleem is: òf standaard inbellen via host (pc) en dan heb ik inbelverbinding via hccnet moeten verwijderen. zodra ik hccnet installeer èn aangeef "nooit een verbinding kiezen" dan gaat laptop bij starten I.E. toch naar venster Inbelverbinding kiezen. Snap je wat ik bedoel?

  Wat het eerste deel betreft: ik weet dat analoog modem niet snel is, maar heb niet anders…5kb/s is gemiddeld. Echter gegevens via laptop binnenhalen dan praat je misschien ovet 5kb/minuut!!!! Dus er zit ws toch iets niet goed lijkt me….
 • ik snap wat je bedoeld, maar om op afstand dit even op te lossen……..

  hopelijk weet iemand anders nog een handigheidje, als je er echt niet uitkomt, mag je me altijd ff mailen, zit 3-4 dagen per week in dronten.
 • bedankt voor je aanbod igg, maar misschien is er toch nog iemand die zó even een tip kan geven?
  (Het belangrijkste is het snelheids-probleem…)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.