Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Quick logon in NT4?

Anoniem
Michiel Engmann
5 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een optie of instelling in Windows NT 4 Workstation voor het volgende.
  We hebben een peer-to-peer netwerk met 4 pc's die allemaal NT4 of Windows 2000 draaien. Er is geen echte server. De pc's delen hun dataschijven zodat die voor iedereen op het netwerk beschikbaar zijn. Op de pc's zijn dus ook persistent mappings naar netwerkschijven aangemaakt.
  Dat werkt allemaal prima zo, alleen met opstarten niet. Bij het opstarten van de pc's krijg je de melding dat een netwerkschijf niet gevonden kan worden. Nogal logisch: die is dan ook aan het opstarten. Vervolgens blijft NT wel bij die melding wachten totdat je 'm wegklikt voordat de pc verder opstart (grr).
  Nou kon je in Windows 95/98, diep verstopt in de netwerk properties, aangeven hoe netwerkschijven opgestart moeten worden: als "Quick logon" of als "Restore network connections". Windows controleert in het geval van quick logon niet bij het opstarten of de netwerkschijven wel aanwezig zijn, dat gebeurt pas als je bijvoorbeeld via de explorer iets wil lezen of schrijven.
  In Windows NT heb ik me suf gezocht naar deze of een vergelijkbare optie, maar niet gevonden. Misschien moet het in het register worden ingesteld. Wie kan helpen?
 • Je zou kunnen proberen om te kijken bij de netwerkmapping en daar moet ergens een vinkje staan betreffende de connectie en het zoeken ervan tijdens aan het aanmelden.
  Suc-6!
 • Nee, daar staat het niet helaas, maar bedankt voor je antwoord! In de eigenschappen van de mapping kun je alleen maar aangeven of de betreffende schijf gecomprimeerd moet worden (tabje "General") en op het tabje "Security" kun je dingen doen met Permissions, Auditing en Take Ownership.
 • Indien je de oplossing hier niet voor vind is het volgende misschien een optie. plaats een nieuwe shortcut op de desktops met een padverwijzing naar de share, volgens mij werkt dat ook. onee, shit, dan heb je natuurlijk niet je driveletters. Een "betere" oplossing is dan misschien om een batchbestand aan te maken die de drivemappings pas maakt als de gebruiker het batchbestand aanklikt……
 • Zorg er dan voor als je een batchbestand gebruik dat er "/persistent:no" achter komt te staan anders zal hij hem de volgende keer gelijk weer willen opbouwen. Dus het batchfiletje moet iets als het volgende bevatten:
  "net use m: \\server\files /persistent:no"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.