Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

problemen met versturen via msn etc

Anoniem
Sjoerd Boerhout
5 antwoorden
 • we hebben thuis 4 pc's. allemaal zitten op een netwerk. wel 1 pc is de 'server'. op deze pc kan je van alles en nog wat versturen en ontvangen, bv in msn en irc. de overige clients werken ook goed, maar als het komt bij versturen van files in msn krijg ik bv het volgende bericht:
  We could not send this file because the connection is blocked. Please contact your network administrator or Internet service provider; they may be able to enable file transfers. :(
  In mirc krijg ik ook zon bericht. iets van 'connection failed'. maar bij allebij kan ik wel files ontvangen. toch werken kazaa en direct connect perfect.. zowel uplaoden als donwloaden… :roll:
  oh ja.. ik kan geen ftp server opzetten op de client pc's want ze werken alleen binnen het netwerk en niet buiten.
  alvast bedankt
 • Op de volgende site staat het antwoord op jou vraag:
  http://messenger.msn.nl/support/helphome.asp?client=1#Q3b  Dit staat er op die site:

  Waarom kan ik geen bestanden verzenden of een audiogesprek met iemand anders starten?

  Mogelijk bevind je je achter een firewall of gebruik je software of hardware voor het delen van Internet, een systeem dat ook wel ICS/NAT wordt genoemd. Zie "ICS/NAT-problemen" op Bekende problemen. Als je je achter een firewall bevindt, neem je contact op met de netwerkbeheerder en vraag je hem/haar het MSN Messenger-Help-onderwerp "Handleiding voor netwerkbeheerders" (Help | Help-onderwerpen | Alle onderwerpen)" te raadplegen. De basisfuncties van MSN Messenger zouden hiervan geen nadelige gevolgen moeten ondervinden, aangezien ICS/NAT-problemen alleen betrekking hebben op bepaalde functies.

  Ga ook na of je contactpersoon zich niet achter een firewall of ICS/NAT bevindt. Probeer dit, indien mogelijk,
 • "Momenteel werkt een aantal uitgebreide functies van MSN Messenger, zoals telefoongesprekken en bestandsoverdracht, niet als je gebruik maakt van toepassingen en hardware (NAT's) voor het delen van Internet-verbindingen. De basisfuncties, zoals aanmelden, expresberichten verzenden en het controleren op e-mail, zouden geen nadelige gevolgen mogen ondervinden. "

  en

  "Als je je Internet-verbinding met anderen deelt, kun je via MSN Messenger geen bestanden verzenden. Je kunt ze wel ontvangen, maar niet verzenden."

  LOL! wat voor onzin is dit. met alle andere programma's lukt het wel.
  maar ja M$ rotzooi als altijd
 • Ik kan het heel toevallig wel. Heb ook een netwerk voor internet delen, alleen gebruik daarvoor een router switch, geen server PC.

  Ik moest daarvoor wel me router flashen met de nieuwste firmware.
 • Dag beste allen,


  Lukt het ook niet als men weet over welke poorten dit verzenden gaat. Dat kun je althans een van de poorten openzetten op je firewall.

  Ik zou wel eens willen weten over welke geheimzinige poorten MS haar MSN gebruikt.

  Wie het weet mag het me vertellen, ik ben heel geintereseerd.


  Groetjes,

  T

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.