Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Delen van bestanden en mappen in een netwerk met XP PC's

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Excuses voor deze domme vraag. Ik heb al vaker een XP machine gekoppeld met Windows 98SE machines en geen problemen ondervonden bij het delen van Internet en bestands- en printerdeling. Dit zowel bij mij thuis als bij anderen.

  Nu heb ik aan mijn main PC (XP Pro) een nieuwe laptop met Windows XP Home edition. Nou na een hoop gekl**t zien beide PC's elkaar en kan ik via beiden het internet op. Ik zie in de verkenner bij Netwerkomgeving beide PC's met al hun directories. Op beide PC's zijn verschillende driveletters gedeeld, b.v. E, F en I (zichtbaar het aan het "handje"), maar wanneer ik bestanden wil vrplaatsen mekkert XP dat ik niet voldoende rechten heb. Op beide PC's ben ik als gebruiker/administrator ingelogd. Wat moet je verder dan nog doen om de rechten in te stellen? Guest account activeren? Nee toch? NB het kopieëren van bestanden naar een van de standaard door XP aangemaakte gedeelde mappen (ShareDocs)
 • Heb je bij "Delen" [b:3abdf461de]volledig[/b:3abdf461de] aangegeven?
 • Kontroleer per schijf of je bij het delen ook de rechten goed hebt ingesteld. Deze staan standaard op alleen lezen.
  :wink:
 • Ik had zo'n beetje hetzelfde. Blijkt dat je de MACHTIGING ook even moet nakijken. Daar sta je als het goed is onder ge accountnaam in. Zo niet: via Geavanceerd opzoeken en Toevoegen. :P
 • Bedankt voor jullie antwoorden, maar daar ben ik er nog niet mee.
  Wanneer ik op een drive station klik en dan op Delen en Beveiliging, dan vink ik de twee opties aan: "Van de map een gedeelde netwerkmap maken" en als tweede: "Netwerkgebruikers mogen mijn bestanden wijzigen". Meer opties zie ik niet in XP Pro en Home.

  Is er niet een beheersfunctie in XP waarmee je precies kunt zie hoe de rechten en authorisaties zijn vastgesteld? Zo blijft het bij domme foutmeldingen van Windows.
 • [i:9d28ad5657]Zo blijft het bij domme foutmeldingen van Windows.[/i:9d28ad5657]

  Tuurlijk, domme foutmeldingen van Windows.

  Hoe log je in als gebruiker/administrator?
  Log op beide in als administrator.
 • Ik log op beide PC's in als "gebruiker met alle rechten…"
  Het lukt nog steeds niet om de gedeelde drives te benaderen, terwijl alle iconen van de bekende "handjes"zijn voorzien; op beide machines….
 • Controleer eens of je firewall niet het probleem veroorzaakt.
 • Ik heb het probleem opgelost. Ik had de partities op mijn "server PC" gedeeld voordat de laptop aangesloten was. Kennelijk werkt het dan niet. Ik heb voor alle schijven het delen uitgeschakeld en vervolgens weer ingeschakeld en …. het wonder geschiedde: het delen werkt.

  Bedankt allemaal voor het meedenken en jullie suggesties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.