Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

kabelinternet in studentenhuis, via sever?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • hallo allemaal,
  ik woon in een studentenhuis en we willen kabelinternet (4 mensen). Nu heb ik gehoord dat je dan een server moet maken met 4 netwerkkaarten en van daaruit naar de verschillende kamers. Klopt dat? Heeft iemand een precieze beschrijving daarvan?
  ik hoop dat ik niet de zoveelste ben die dat vraagt maar ik wil het erg graag weten.
  Alvast bedank
  bas
 • [quote:6b89320de4="bassieman"]hallo allemaal,
  ik hoop dat ik niet de zoveelste ben die dat vraagt maar ik wil het erg graag weten.[/quote:6b89320de4]

  Met de zoekfunctie kun je dat zo controleren. En dan zie je dat je idd niet de eerste bent.

  Makkelijkst is een server met 2 netwerkkaarten. 1 voor internet en 1 voor lokaal netwerk. Die voor het lokale netwerk hang je aan een hub/switch en daar prik je de overige computer ook bij in.
 • Volgens mij is 't eleganter om een router te kopen met zo'n 4 poorts switch. Kost wel wat natuurlijk maar als je de kosten met elkaar deelt valt dat wel mee. Een servertje bouwen met 4 nic's is natuurlijk wel een leuke uitdaging…
 • Ik heb het zelf ook, maar ik heb het aangesloten via een router. (gekocht bij www.crazypc.nl voor 123 euro) Het werk goed en je kan alles doen.(ook e-mail ftp enz) het is makkelijk aan te sluiten.
 • Maar……een oudere 486 of pentium is ook voor een prikkie te kopen, en als je daar linux op zet kan heb je een web, ftp en mailserver, even een gratis domeinnaam bij www.dhs.org en je kan iedereen een eigen emailadres geven….handig is dan wel als je een vaste verbinding hebt (kabel of zo) en een vast IP-adres, maar met wisselende ip-adressen kan linux en dhs.org ook goed overweg.
 • maar ik denk toch dat je dan duurder uit bent. want dan moet je die 486 of pentium kopen, 2 netwerkkaarten en een hub. en in dat ding dat ik heb zit ook een LPT voor de printer en een firewall
 • Ik weet eerlijk gezegd niet wat een router kost, maar ik zelf heb voor EUR 40 een pentium 150 op de kop getikt, 2 netwerkkaartjes voor EUR 12,- per stuk en Linux van het WWW gehaald….monitor, muis en toetsenbord heb je alleen nodig tijdens installeren van de handel, daarna kan je met een telnet of SSH-verbinding inloggen op de server vanaf een workstation als root om zaken te configureren indien nodig….Routers voor EUR 64 lijken me vrij spaarzaam. Maar: je moet inderdaad wel even zoeken.
 • alvast bedankt voor jullie reacties. Het lijkt me dus het gemakkelijkst om een router aan te schaffen. Als je een router gebruikt, kan dan bijv. @home niet zien dat er meerdere gebruikers op 1 aansluiting zitten? En als je een router gebruikt, dan heb je dus alleen nog maar kabels en netwerkkaarten nodig? Is er hier op het forum ook een handleiding aanwezig van het instellen van zo'n router enz.?
  alvast bedankt
 • Nee, home kan niet zien of je met meerdere gebruikers online bent. Je hoeft alleen maar kabels (geen crosslinkkabel)te kopen en netwerkkaartjes in te planten. Verder zit er een handleiding bij die je precies verteld wat je moet doen.
  succes
 • nog een aanrader voor een bepaalde router? of maakt het niet zoveel uit?
 • Ik heb zelf een repotec router en die bevalt me wel. Je kan hem kopen op www.crazypc.nl en verder denk ik dat het niet zo veel uitmaakt.er zin in iedergeval wel een goede gbruiks aanwijzing bij. er je kan evt een zelfde router kopen maar dan kunnen er geloof ik 7 pc's op. weet je al wat je allemaal nodig hebt of niet. zo niet kun je altijd vragen
 • Bas,

  Een en ander is heel eenvoudig.
  Stuur me even een mailtje.
 • Ik zit me dezelfde vragen.
  Tuurlijk probeer ik eerst te zoeken, maar daar begint het al. Hoe?
  "routerORhubORswitch" dat zou toch veel moeten opleveren, maar ik vind niets. OR vervangen door AND? ik ben + gewend. Ik vind veel op Gooogle, maar hoe zoek ik bij dit Forum?

  Apropos ik zoek uitleg/voors en tegens hub/router/switch al dan niet intelligent. Aan het goedkopste adres kom ik wel als ik weet wat ik nodig heb.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.