Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

outlook berichtenmap delen?

Anoniem
RobdeVent
5 antwoorden
  • ik wil in mijn laptop (draadloos) dezelfde map berichten van outlook expres zien als op mijn desktop. kan dit via het netwerk en kunnen er dan TEGELIJK meerdere pc's gebruik van maken? maw kan ik op meerdere pc's tegelijk mijn eigen post zien en bewerken?
    ik gebruik windows 2000

    vr gr nuts
  • Nope, hiervoor dien je echt een mailservertje te hebben die MAPI ondersteund. Ik weet niet of het mogelijk is met een servertje die alleen POP3 kan…..
  • Het is mogenlijk om van een andere computer de outlook express mappen te openen. Maar tegelijkertijd zal denk ik een hoop problemen geven. Een andere optie is om een mailserver proggy te installeren op 1 van de computers en die de mail op laten halen. Die kun je het dan weer in 2 lokale pop boxen laten zetten.( Dus 2 maal hetzelfde wegschrijven) en die dan weer met outlook express legen op iedere computer. Dan heb je alle mail op beide lokaties en kun je er tegerlijkertijd mee werken.
  • Een mooie oplossing is Exchange op een NT server. Middels een popconnector de mail laten halen, deze stuurt het door naar Exchange. Nu kan je m.b.v. outlook inloggen op de server en dan de mail lezen, beantwoorden etc. Dit kan vanaf elke pc , desnoods met meerdere personen tegelijk in dezelfde mailbox. Maar ja dit is misschien een wat ingewikkelder opstelling dan de bedoeling is.
  • Ik denk dat dat een beetje overkill is. En hij heeft vast geen NT server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.