Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen internet vanaf clients met ingeschakelde firewall.

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb een netwerk van 5 computers. Met 'Windows XP Home edition' op de server en 'XP pro' op de clients. Ik heb een ehternet-ADSL modem op de server staan en alles werkt feilloos: Netwerk en internet delen :D :D . [b:fff0980a9d]TOTDAT[/b:fff0980a9d] ik de firewall aanzet; dan kan ik vanaf de clients het internet niet meer op :x [u:fff0980a9d]Het netwerk blijft prima functioneren[/u:fff0980a9d], maar internetten kan dan alleen nog vanaf de server.

  *In de (Norton)Firewall heb ik alle IP adressen van de clients in de beveiligde zone geplaatst. (zowel afzonderlijk als in een range)
  *Ik heb de 'IE' en 'Outlook' EXE-files van de clients in de lijst met applicaties gezet die de firewall vrij toegang moet geven tot het internet.
  *Ik heb het beveiligingsniveau van de firewall gevarieerd van hoog tot laag
  *Ik heb zowel dynamische als statische IP-adressen(met DNS server adressen) geprobeerd.
  *Ik heb Norton gedeïnstalleerd en ZoneAlarm geïnstalleerd; De clients in de 'local zone' geplaatst, maar het probleem blijft gelijk.

  Firewall uitzetten en alles werkt weer feilloos!

  Ik weet het nu echt niet meer
  :cry:
  Ik hoop dat ik iets over het hoofd zie en dat er iemand is die hier direct antwoord op heeft.

  Joop
 • Op de site van symantec wordt de oplossing gegeven: ga in NIS naar opties/geavanceerde opties/overig. Vink "gefragmenteerde ip-pakketten blokkeren UIT.

  Bij mij werkte het netwerk en internet daarna prima!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord