Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Geen internet vanaf clients met ingeschakelde firewall.

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb een netwerk van 5 computers. Met 'Windows XP Home edition' op de server en 'XP pro' op de clients. Ik heb een ehternet-ADSL modem op de server staan en alles werkt feilloos: Netwerk en internet delen :D :D . [b:fff0980a9d]TOTDAT[/b:fff0980a9d] ik de firewall aanzet; dan kan ik vanaf de clients het internet niet meer op :x [u:fff0980a9d]Het netwerk blijft prima functioneren[/u:fff0980a9d], maar internetten kan dan alleen nog vanaf de server.

  *In de (Norton)Firewall heb ik alle IP adressen van de clients in de beveiligde zone geplaatst. (zowel afzonderlijk als in een range)
  *Ik heb de 'IE' en 'Outlook' EXE-files van de clients in de lijst met applicaties gezet die de firewall vrij toegang moet geven tot het internet.
  *Ik heb het beveiligingsniveau van de firewall gevarieerd van hoog tot laag
  *Ik heb zowel dynamische als statische IP-adressen(met DNS server adressen) geprobeerd.
  *Ik heb Norton gedeïnstalleerd en ZoneAlarm geïnstalleerd; De clients in de 'local zone' geplaatst, maar het probleem blijft gelijk.

  Firewall uitzetten en alles werkt weer feilloos!

  Ik weet het nu echt niet meer
  :cry:
  Ik hoop dat ik iets over het hoofd zie en dat er iemand is die hier direct antwoord op heeft.

  Joop
 • Op de site van symantec wordt de oplossing gegeven: ga in NIS naar opties/geavanceerde opties/overig. Vink "gefragmenteerde ip-pakketten blokkeren UIT.

  Bij mij werkte het netwerk en internet daarna prima!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.