Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet delen win2000 en win98 instellingen?

Anoniem
Sjoerd Boerhout
14 antwoorden
 • Volgens mij werkt het niet als ik vaste ip's gebruik. Tenminste niet als ik alles via windows doe. Misschien dat het inderdaad wel mogelijk is met een ander programmatje zoals winproxy. Ik hoef verder geen server te draaien, het gaat er alleen om dat er internet mogelijk moet zijn op 2 computers en dat is gelukt. Je hebt wel gelijk dat eerst de server aan moet staan. Maar dat is hier niet zo'n probleem. Deze staat toch bijna de hele dag aan namelijk.
 • Ik heb een netwerk tussen 2 computers (windows 2000 en windows 98 ). Op de windows 2000 pc komt de internetverbinding binnen. Ik wil deze kunnen delen zodat ik op de windows 98 pc ook internet heb. Ik weet dat het mogelijk is omdat ik het al een keer voor elkaar heb gehad. Ik weet alleen niet meer hoe ik het toen gedaan had. Ik heb al wel een vinkje gezet bij "Internet delen voor deze verbinding" in windows 2000 en windows 98 een automatisch IP adres toegewezen. Volgens mij ligt het aan de instellingen op de windows 98 computer. Onder windows 2000 werkt internet. Graag wat hulp.

  Het is een peer-to-peer netwerk met crosskabel ertussen. Het netwerk zelf en de netwerkkaarten zijn 100% goed.
 • [quote:37fce9b07e="matel"]Graag wat hulp.[/quote:37fce9b07e]

  Probeer de [b:37fce9b07e][i:37fce9b07e][u:37fce9b07e]zoekfunctie[/u:37fce9b07e][/i:37fce9b07e][/b:37fce9b07e] eens. Deze vraag is gewoon DE standaardvraag hier zo'n beetje.
 • Ik heb vandaag niet zoveel tijd om te zoeken. Ben erg hard met school bezig namelijk. Ik wil van m'n broertje af die op internet wil. Ik heb net wel gezocht maar niets gevonden. Ik wil niet aan een ander programmatje zoals sygate vastzitten. Ik heb DNS en Gateway ingesteld op windows98 op 192.168.0.1 (wat windows 2000 weer als IP adres heeft). Het zal vast een simpel probleem zijn. Ik weet alleen niet wat.
 • Ik heb lekker al vakantie :P :P :P Ben nog geslaagd ook.

  Kunnen de beide computers elkaar pingen?
  Doe bij de win98 eens: Start \ uitvoeren \ winipcfg en controleer de DNS\Gateway e.d
  Probeer anders eens met vaste IP's te werken.

  Ik ken dat hele Sygate niet dus kan je niet precies zeggen hoe je alles in moet stellen. Ik heb een keer winproxy geprobeerd en dat werkte in 2 min.
 • ik heb nu de windows 98 computer het ip adres 192.168.0.2 gegeven. Windows 2000 heeft automatisch 192.168.0.1 gekregen. Ze kunnen elkaar pingen. DNS en Gateway had ik al ingesteld op 192.168.0.1 op de windows 98 computer. Hij wil gewoon niet het internet op.

  Programma's zoals zonealarm en blackice heb ik afgesloten. Ben aangemeld als administrator op de windows 2000 computer.
 • Wat voor internet verbinding heb je eigenlijk?
  Als je in je browser nou een niet "http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/index.php", maar "http://62.250.20.211" doet. Als dat werkt ligt je probleem bij de DNS.
 • ook dat werkt niet. Misschien moet ik of DNS of gateway wel uitschakelen? Of toch het IP adres op automatisch zetten. Ik probeer nog even wat.

  Ik heb chello kabel internet (op dit moment heel erg traag en valt af en toe zelfs weg). Ik heb al alleen DNS en alleen gateway geprobeerd, maar dit helpt ook niet. Ik weet het nu echt niet meer. De vorige keer had ik het zaakje binnen 1 minuut aan de gang! Hij geeft als foutmelding in de browser wel een DNS error.

  Kan het iets met de service Qos pakketplanner in windows 2000 te maken hebben? Deze heb ik nu niet geïnstalleerd.
 • ok wat moet je doen is als volgt:

  ik neem aan dat de siuatie is dat internet om de 2K komt en dan via de 2de netwerkkaart naar de 98 comp. toch?

  wat je moet doen is ervoor zorgen dat eerst je comp 2k goed werkt, dat wil zeggen dat je zowel internet hebt en je andere netwerk zichzelf kan vinden. test dat via command door jezelf te pingen. als dat er is leg de kabels aan en dan moet je het als volgt doen

  de win 2k "server"
  zet de internetaansluiting op "internetdeling", kan je instaleren met software (de standaard windows, je weet wat ik bedoel)
  je tweede netwerk kaart geef je een ip adres, als ik jouw zou zijn zou ik ip; 192.168.0.1 nemen en voor subnetmasker; 255.255.2550. ok start opnieuiw op, en ping met command naar je gegeven adres (192.168.0.1, tjek ook je internet even)

  je server is nu klaar.

  nu de win98 geval, zet het bij hem om ip-adres automatisch vekrijgen. dan is alles goed. als je namelijk je win98 een ip geeft dan is dta statisch en kan er geen internet plaatsvinden.

  als je vragen hebt

  hax@chello.nl
 • Zover waren we al als je ff de posts doorgelezen had….. :D
 • [quote:0cb2005085="hax"]als je namelijk je win98 een ip geeft dan is dta statisch en kan er geen internet plaatsvinden.
  [/quote:0cb2005085]

  :o :o :o :o :o

  Dan heb ik het 8ste wereldwonder uitgevonden, want ik heb bijna een jaar met vaste IP's gewerkt in m'n thuisnetwerk en internet heeft het altijd gedaan. Je moet natuurlijk niet alleen IP opgeven, maar ook DNS en gateway.
 • Ik heb de oplossing gevonden! DNS en Gateway had ik al ingesteld. IP adres heb ik op automatisch staan (dat moest van windows 2000).

  Ik had hem al die tijd al goed, maar blackice bleef toch nog als proces op de achtergrond draaien en die blokte alles. Beetje dom of dit niet even te controleren maargoed… Even kort voor als meer mensen hier problemen mee hebben:

  - windows 2000 vinkje gezet bij "internet delen" (op de netwerkkaart die voor het internet is). De andere netwerkkaart krijgt automatisch het ip adres 192.168.0.1.
  - windows 98: ip automatisch met subnet 255.255.255.0, DNS 192.168.0.1, Gateway 192.168.0.1.

  Voor het netwerk onder Windows XP of Windows 98 (server) gebruik ik vaste ip adressen. Alleen op de client (windows 98 ) moet ik dan de instellingen veranderen. De computer waarop windows 2000 staat is namelijk multiboot.

  Hax, ik zie net je reactie. Ik had hem gelukkig al opgelost, maar bedankt.

  Bedankt voor jullie reacties!
 • maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan door te zeggen dat hij alles moet krijgen. en waren we dan alweer zover met de wereldwonderen?
 • Met vaste IP's werken vind ik fijner. Dan weet ik tenminste welke computer welk IP heeft. Aangezien ik veel over het netwerk werk met andere computers… PCanyhwere b.v en ik draai ook lokaal een ftp en webserver voor testen e.d.
  Ander nadeel van dynamisch is dat de computer met DHCPserver altijd aan moet staan voor een andere computer aangaat. En dat was hier meestal niet zo. En om nou steeds weer te gaan rebooten dan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.