Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

winroute vs. cisco 2600

Anoniem
iesie
5 antwoorden
 • Voor een aantal vestigingen wil men op mijn werk een cisco 2600 router installeren. Deze kosten een klein kapitaal, mijn vraag is nu is het niet veel voordeliger om van bv. winroute gebruik te maken? Of is dit niet veel voordeliger. En hoe zit het met de beveiliging in winroute? oftewel wat zouden de experts adviseren?

  MVG
 • Op een Cisco router kan je ook een scripting instellen tbv beveiliging.
  Daarnaast is een Cisco router alleen inzetbaar als router. Dit heeft als voordeel dat niet iemand op de router-pc gaat werken en daarmee alles voor de anderen vertraagt.

  Een Cisco router is naturlijk wel wat prijziger. Het is de proffesionele oplossing.

  Een ander voordeel van een Cisco router komt pas tot zijn recht als je ook beschikt over een Cisco switch. Je kan dan meerdere virtuele netwerken maken.

  Als het alleen gaat om een internet-connectie zou je een PC kunnen inrichten met proxy-server, firewall en een goede virusscanner.
  Deze dient dan tevens als router met als voordeel dat je een caching krijgt van veel gebruikte pagina's. Hierdoor wordt alles een beetje sneller.
 • [quote:86b88a1a47="HermanH"]
  Daarnaast is een Cisco router alleen inzetbaar als router. Dit heeft als voordeel dat niet iemand op de router-pc gaat werken en daarmee alles voor de anderen vertraagt.[/quote:86b88a1a47]
  De pc zou gewoon in de aanwezige patchkast komen te staan, er zal dus niemand op gaan werken.

  [quote:86b88a1a47]
  Een Cisco router is naturlijk wel wat prijziger. Het is de proffesionele oplossing.[/quote:86b88a1a47]
  Dat dacht ik ook en zo profesioneel hoeft het eigenlijk niet te zijn.

  [quote:86b88a1a47]
  Als het alleen gaat om een internet-connectie zou je een PC kunnen inrichten met proxy-server, firewall en een goede virusscanner.
  Deze dient dan tevens als router met als voordeel dat je een caching krijgt van veel gebruikte pagina's. Hierdoor wordt alles een beetje sneller.[/quote:86b88a1a47]
  Het zou idd voornamelijk voor internet gebruikt worden, maar tevens moet de isdn lijn kunnen worden gebruikt om bij te schakelen als de 64k digistream lijn die er nu tussen de vestigingen ligt "vol" dreigt te raken. Kan dat ook met winroute?
 • Ik heb dat nooit geprobeerd met WINROUTE. Ik verwacht eigenlijk dat dat niet kan.

  Met een router van Cisco kan dat wel.
 • Indien je als bedrijf het LAN aan het internet hangt, raad ik persoonlijk Winroute of iedere andere "kleine" software oplossing af. Deze draaien op een OS die altijdgevoelig is voor attacks vanaf het inernet. Hardwarematige oplossingen draaien op een gestripte minimale OS wat de kans op onderuithalen zeer beperkt. Voor alleen internettoegang en eventueel redundancy en/of loadballancing zijn er wel goedkopere oplossingen dan een Cisco 2600. Kijk eens naar de produktlijn van Watchguard, deze bieden een groot scala aan Firewalls-Routers tegen een schappelijke prijs….
  IMHO

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.