Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Linksys router en mxstream

Anoniem
None
9 antwoorden
 • HELP!

  hallo iemand,

  Ik ben inmiddels een maandje bezig om een netwerk aan te leggen. Het netwerk deed het meteen. (3 computers netjes aangesloten op de Linksys router) No Problemo. Maar toen kwam MXstream (basic). Het is Godsonmogelijk om via de router een computer te laten internetten. Heb zo'n beetje alles geprobeerd. De MXstream via een computer werkt (zonder Linksys er tussen) Heb Linksys gevraagd om hulp, maar die kwamen niet erg ver. Op de een of andere manier weigert de router de modem te zien en andersom (zal wel niet erg technisch uitgelegd zijn)

  ALs ik de modem bv probeer te initialiseren vindt hij hem niet. Inmiddels ben in twee weken verder en heb zo'n beetje heel internet afgezocht. Heb zo'n beetje het idee dat ik de enige ben in NL die geen netwerk kan aanleggen met drie compu''s, een linksys router en een alcatel modem.

  Wie kan mij helpen?????????????????

  Alvast bedankt,
  Jorg
 • Probeer eerst te kijken de router kan bereiken door hem te pingen, check alle aansluitingen, als je in de router komt is het alleen nog maar een kwestie van alles goed instellen dan dan internetten maar.
  Heb je DHCP aan staan?
 • ik heb toegang tot de router. die kan ik helemaal instellen, voor het netwerk in ieder geval. Dus dat is volgens mij niet de oplossing :(

  DHCp staat aan wat betreft de router en uit bij de tcp/ip instellingen van de computers.
 • Kan je dan het modem pingen van één van je pc's? Adres is 10.0.0.138 als het goed is.
  Zit het modem in de WAN link van de router en is de router wel voor ADSL geschikt?

  Bart
 • MXstream gebruikt voor MXstream het PPPoE (point 2 point over Ethernet) protocol en dit wordt niet door alle routertjes ondersteund. De nieuwe vaak wel, de oudere vaak niet of na een update. Kijk bij de leverancier of de importeur of de producent naar een mogelijke update voor PPPoE en flash daarmee de router. Tenminste, als het nu niet ondersteund wordt.

  mvrgroet Edmond
 • Hé man,

  Ik heb precies dezelfde spullen in gebruik (gehad).
  Netwerk deet het een maandje. Nadat ik ooit het Alcatelmodem elektrisch uitzette en de rest aan liet staan (3PC's), kreeg ik de volgende ochtend problemen. Kon eerst de router niet meer bereiken. Heb van alles geprobeerd en kon uiteindelijk alleen zonder de Linksys met 1 PC werken.
  Sinds 2 dagen heb ik nu de door de provider (XS4all) aanbevolen router ingeschakeld zijnde een Drayek Vigor 2200 series DSL/Cable router. Het werkt nu wel, maar ik juich nog niet te vroeg. Ik wacht af.

  Men zegt dat Mxstream niet de exacte specificaties van ADSL gebruikt maar een modificatie ervan. Mxstream mag nu dus niet meer de term ADSL bezigen in relatie tot zijn produkt.

  Sterkte, je bent niet alleen!
 • O, ja nog even dit,
  Wat ik ook deed met de router instelling, steeds weer kreeg ik het bericht [u:dd4af6e811]PPTP authentication fails[/u:dd4af6e811]

  ITO
 • Heb je de nieuwste frimware van linksys gedownload? En het volgende ingevuld?

  Zit je pc wel anders in dezelfde ip-range? Anders kan je dat nog proberen.
 • Ik heb ook een Linksys Router (wireless), maar soms (laatste tijd steeds vaker) stopt hij ermee. Dan moet ik het modem ff opnieuw aanzetten en de router een paar keer opnieuw instellen en dan werkt het weer. Best vervelend. Is hier een oplossing voor?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.