Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkje zonder server

Anoniem
Leo S
11 antwoorden
 • ik beschik over adsl dus moet ik telkens inbelle, maar ik wil dus die internet delen op 2 pc's, maar wil liever niet werken met een server, dus 2 pc's afzonderlijk, zonder een extra abonnement ;-) maar ik weet niet hoe ik dit kan realiserene
  met een switch elk apart, maar ik zou deze pc's ook in netwerk wille hebbe,
  maar eigenlijk ook met bieden online zijn, maar weet niet of dit mogelijk is omda ik moet inbelle
  Er moet toch een oplossing zijn om met 2 pc's online te gaan, kan je me eventueel naar een site verwijzen waar dit staat uitgelegd, of kan u me aub verder helpe
 • weethet.nl
 • Als je een ethernet-modem hebt, is tweaken de beste en goedkoopste oplossing.

  zoek even de term ADSL-tweak, dan kom je wel wat pagina's tegen waar dit eschreven staat. Let er wel op dat de nieuwe serie alcatel modems geen "expert" kennen, maar daarbij is de opdracht "tdprompt".
 • Leo ik heb het idee dat de starter van dit topic geen specialist is in netwerken laat staan dat je gaat tweaken in je modem.

  Tweaken van het modem, gaat dat wel altijd goed of ben je garantie kwijt ?
 • Tweaken van je modem kan eigenlijk niet misgaan als je precies de beschrijving volgt zoals beschreven op diverse sites.

  Ik zie niet waarom je je garantie kwijt zou raken. Je hebt je modem immers gekocht en is dus jouw eigendom. Je kan er dus mee doen wat binnen de mogelijkheden van het modem ligt. Tweaken hoort daar dus ook bij. Het enige wat je eigenlijk doet is een bitje omzetten in de firmware.
 • Ik denk dat je wel degelijk problemen met garantie kunt krijgen!


  Het is wel je eigendom en dus mag je er mee doen wat je wilt. Maar in de garantiebepalingen staat meestal dat je alleen recht op garantie hebt als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Een van die voorwaarden is meestal dat je het apparaat gebruikt zoals het bedoelt is en geen modificaties (aanpassingen) verricht.

  Dat laatste doe je dus wel, en als ze dat kunnen zien/aan kunnen tonen ben je zuur denk ik.


  correct me if i'm wrong…
 • Mijn modem hield er ook mee op toen ik na de tweak de firmware wou upgraden. Het kostte even wat tijd aan de telefoon met KPN, maar binnen twee weken had ik een gloedje nieuw modem thuis staan.
 • Ik hen toch meer de indruk dat de vragensteller op zoek is naar een ADSL router/switch.
  Dit soort apparaten bestaan. Ze vormen enerzijds de gateway naar je ADSL intenet verbinding en anderzijds geeft het je de gelegenheid om het ding als HUB of Switch te gebruiken. Zo heb je dus een peer to peer netwerk waarbij alle peer's toegang hebben tot internet.
 • Vigor2200E, Billion 640SE, Linksys BEFSR41
  André
 • De allergoedkoopste oplossing blijft nog het tweaken van je modem. Modem is aanwezig, hub is aanwezig, modem tweaken, in uplink van hub steken en je kunt op iedere PC internetten.
 • Ik ben toch altijd weer benieuwd ernaar waar de oude rotten die deelnemen in deze discussiegroep hun informatie vandaan halen. Ik kan uit de informatie van de vragensteller nergens opmaken dat deze reeds de beschikking heeft over een HUB. :wink:
  Natuurlijk is tweaken i.c.m. een goedkope HUB goedkoper maar lezen is ok een kunst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.