Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk met 3 PC's en switch

Anoniem
ahospers
7 antwoorden
 • Ik ben in de luxepositie dat ik een netwerkje kan bouwen met 3 PC's en een 100 Mbit switch en kaartjes en W2k. :D
  1 PC gebruik ik als "server", draait niet als server maar als sluis naar het internet. Hierin zitten 2 netwerkkaarten, een 3com ethernet voor chello en een realtek kaartje voor mijn netwerkje…aangezien de derde pc nog niet gereed was heb ik het netwerkje opgebouwd met de 2 PC's en een switch om later de 3e eraan te hangen.
  Dat met die 2 PC's werkt perfect, internet delen werkt, bestanden, mappen, drives enz werkt allemaal. Als ik de PC's dan ping gaat dit flitsend. Hierbij heb ik de volgende instellingen:
  "PC1" 3COM IP/dns nrs allemaal op auto (chello) en internet delen
  "PC1" realtek IP nr 192.168.0.1 subnet mask 255.255.255.0, dns niet ingevuld, netwerk groepnaam "NETWERK" (deze "PC1" staat als sluis;"server")
  "PC2" realtek IP nr 192.168.0.2 subnet mask 255.255.255.0 standard gateway op 192.168.0.1, dnsnr niet ingevuld, groepnaam "NETWERK"
  Nu hang ik de derde PC eraan met de volgende instellingen:
  "PC3" realtek IP nr 192.168.0.3 subnetmask 255.255.255.0 standard gateway op 192.168.0.1 dnsnr niet ingevuld groepnaam "NETWERK"
  En deze "PC3" zie ik dus niet, kan niet pingen (TIMED OUT), zowel niet van als naar deze PC. Kan hem niet vinden op het netwerkje, hij lijkt niet te bestaan. Hij lijkt wel data te verzenden maar niet te ontvangen. Kabels wisselen, kaartjes wisselen, PC3 met alleen "server" ..haalt allemaal niets uit. Kabel is goed, kaartjes goed, switch goed. Er zijn echter twee dingen die mij opvallen:
  1. IRQ van de PC3 realtek kaart staat op 19???..
  2. Als ik de kabel van PC 1 (of PC2)in de switch doe brandt het ledje v/d switch direct continu, doe ik de kabel van de PC3 erin dan knippert het ledje 30 s en brandt dan continu.
  Doe ik iets fout met de instellingen misschien (IPnrs/dns/gateways enz)?
  Nou las ik iets dat de kabel niet langer mag zijn dan 25 mtr bij 100Mbit netwerk, ,klopt dat?
  Moet ik misschien een ander protocol (Nu TCP/IP, voor zowel netwerk als internet) toevoegen (Netbuie/IPX)?
  Zou het opnieuw installeren van W2k helpen?

  Wie helpt mij uit de brand want ik weet het niet meer. :(
 • Je instellingen zijn prima zo te zien, dus het lijkt me een probleem met de derde pc zelf. Zijn de drie pc's hetzelfde qua hard en software?

  Bart
 • Qua software, ja alles draait onder W2k…niet qua hardware, althans, de netwerkkaarten zijn wel hetzelfde maar de rest is geheel verschillend.
  Zou windhoos 2000 opnieuw installeren, ander PCI slot proberen wellicht uitkomst bieden?
 • Nu heb ik het internet afgespeurd naar de instellingen en kom dan een aantal dingen tegen.
  1. Voor thuisnetwerken wordt het Netbuie protocol geadviseerd en dan via bv Proxy+ (of AnalogX) het internet te delen. Hier wordt dan de "bindingen" met de adapters besproken zoals in W98 het geval is..waar kan ik deze instellingen in W2000 vinden?
  2. Ik vond ook iets over kabels, Cat3 of Cat5. De cat3 kabel zou niet geschikt zijn voor een 100 Mbit netwerk..ik weet niet of ik cat3 of 5 heb maar zou dit de oorzaak van de problemen kunnen zijn?
 • Ik zou het maar bij TCP/IP houden. Een ander PCI slot wil vaak wel helpen.
 • Zorg wel voor de juiste en laatste Win2000 drivers. En controleer of Windows Update niets heeft.
  Cat 3 of 5 staat op de kabel zelf.

  Bart
 • Zorg er ook voor dat de identificatie van je PC uniek is. Dit kan mogelijk de oorzaak zijn dat de PC's elkaar niet zien. Dus PC1 moet een andere naam hebben als PC2 en PC3 en PC2 moet weer afwijken van PC1 en 3.
  De kabels mogen overigens rustig 150 m zijn als het cat. 5 bekabeling is.

  Verder kan je nog kijken of de snelheid van de kaart ingesteld is op een verkeerde snelheid. Soms duurt het proces van het bepalen van de juiste snelheid zo lang, dat het beter is de snelheid van de kaart gewoon vast in te stellen.

  Uiteraard kan het best zijn dat je de netwerk kaart alleen in een ander slot moet steken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.