Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

3com baseline dual speed hub 24 Port

Anoniem
Bosje
5 antwoorden
 • Heb van mijn werk een 3com baseline dual speed hub 24 Port gekregen maar wilde nu eigenlijk weten of ik hiermee ook een netwerk en een dubbele verbinding kan maken met het internet.
  Op de site van 3com wordt ik niet veel wijzer en ze schijnen weinig zin te hebben om te helpen.

  Bedankt alvast voor de hulp,

  Marcel
 • Een hub is bedoeld om een netwerk aan te leggen, maar wat bedoel je nu precies met een dubbele verbinding maken met internet?
 • ik zeg het misschien verkeerd maar wil graag dat beide pc een verbinding kunnen maken met het internet via de kabel zonder elkaar lastig te vallen.

  Marcel
 • Maar zoals je wel merkt ben ik een leek op dat gebied en wilde nog het volgende vragen. Er zitten op dit ding 24 poorten mag ik dan gewoon de stekker van de kabel modem in poort 1 doen en maakt het niet uit waar ik de stekker naar de computer in doe!!!!!!?????? :oops:
 • Een hub is niets anders dan een verdeeldoos voor netwerkverkeer. Je kunt hier dus wel pc's op aansluiten en eventueel een router, maar je kunt niet zomaar een kabelmodem aansluiten, tenzij je meerdere ip adressen van je provider krijgt (en dat gebeurt zelden). Wat je wel kan doen zijn de volgende mogelijkheden:

  1. Kabelmodem in pc1 - 2e netwerkkaart in pc 2 -deze laatste ook naar de hub en ook van pc 2 een kabel naar de hub. Op pc 1 internet delen middels een proxy (bijv. analog x van www.analogx.com) Als je nu opbeide pc's mappen en of schijven deelt heb je een netwerk waarbij beide pc's benaderbaar zijn en je op beide pc's onafhankelijk kunt internetten. Nadeel: de pc waarop het modem zit moet aanstaan om op de andere te kunnen internetten.
  2. Koop een routertje (die van draytek zijn erg goed http://www.draytek.nl/ ). Sluit je kabelmodem aan op de router - sluit de router aan op de hub (cross cable!) en sluit beide pcá aan op de hub. Voordeel: je kunt op beide pc's tegelijk of individueel internetten.

  Aangezien je een 24 poorts hub hebt kun je op die manier dus max. 24 pc's in je netwerk zetten.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.