Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Waar moet ik een statisch ip adres opgeven?

Anoniem
ancum
4 antwoorden
 • Misschien stel ik deze vraag wel verkeerd maar ik hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen.

  Ik heb heb een ADSL aansluiting waarvan ik m'n ADSL modem heb omgehackt naar een router. Vervolgens heb ik een hub aangesloten op deze router waar weer 2 computers op zijn aangesloten.

  1 computer is een Windhoos 2000 bak en de andere is een Debian Linux machine (Hier heb ik de laatste debian versie voor gebruikt). Met beide machines kan ik het internet op dus netwerk verbindingen zijn OK.

  Mijn ADSL router is geconfigureerd als DHCP server en de computers zijn natuurlijk DHCP client.

  Nu heb ik Proftp geinstalleerd op de Debian Linux machine en ik wil deze gaan gebruiken als ftp server. Deze machine wil ik kunnen benaderen vanaf het internet om files te kunnen uploaden.

  Mijn vragen:

  Ik heb een statisch ip adres van planet internet gekregen, waar moet ik deze "invoeren"? Op de router of op m'n FTP machine?

  Moet ik nu van het DHCP idee af en alle machine's zelf voorzien van een ip-adres?

  Alvast bedankt voor jullie reactie.
 • Statisch (externe)ip hoef je nergens in te voeren. Je moet alleen een port mapping in je adsl modem/router maken naar je FTP server. Vast ip adres voor de ftp server is wel handig :D.
  Voorbeeld port mapping:
  nat create protocol=tcp inside_addr=(ftp server ip adres):21 outside_addr=0:21
 • Je hebt toch een statisch ip adres nodig? Hoe kun je anders je ftp server bereiken vanaf een andere locatie?

  Als ik jouw antwoord goed heb begrepen moet ik dit ip adres aan mijn router duidelijk maken dat netwerkverkeer, bestemd voor dit ip adres, moet doorsluisen naar m'n ftp server.
 • Eh… dat externe ip adres dat heb je al. Anders komt je met je ADSL modem nooit het internet op. Of dat ip adres fixed of dynamisch is dat hangt van je provider af.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.