Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

utp kabel en nic oke, toch geen verbinding

Anoniem
Henk Bakker
11 antwoorden
 • Ik beheer een netwerk van plm 15 computers, 3 hubs en een server. Nu heb ik een nieuwe pc aansluiting nodig op een van de hubs. De utp cabel is gecontroleerd alsmede de NIC. Beide zijn op andere pc's getest en werkten daar goed. Echter niet op de nieuwe pc. Alles draait met w98 se.
  Ook de nieuwe. de Server draait met Windows NT. Het lichtje op de hub gaat niet branden. Als ik er een andere kabel indoe werkt dat wel dus ook de hub lijkt oke. Wat zou er toch fout gaan? Nic werkt op de nieuwe pc wel met crosskabel naar andere pc. Dus ook dat lijkt oke. Wie helpt?
 • Controleer eens:
  - Duplex instelling van de netwerkkaart
  - Snelheidsinstelling van de netwerkkaart
  - Crossport / Gewone port van de hub

  Wat is denk dat je probleem is, is dat je of de netwerkkaart op 100/Full hebt staan, terwijl je een 10 Mbit hub hebt (maar dan zou volgens mij het lampje wel moeten branden)
  Of je hebt de machine misschien aangesloten op de cross/uplink poort van je hub (sluit hem anders eens met een crosscable aan op dezelfde poort als waarop hij het nu niet doet).

  Maar je verhaal is wat onduidelijk, want ik kan het ook lezen op de volgende manier: Het werkt niet met kabel 1, maar wel met kabel 2. In dat geval is natuurlijk de kabel gewoon niet goed…
 • Sorry, voor de onduidelijkheid. Op de NIC zitten twee lampjes. Het rode blijft branden. Het lichtje op de hub gaat niet branden. De kabel getest met een netwerk kabel tester. Die zegt dat hij oke is. Ik zal wel ff wat je beschrijft ff gaan checken.
 • Ik kan het probleem niet begrijpen. De utp-kabel is oke volgens de tester. De Nic werkt ook goed, (getest in andere pc).
  Op de hub gaat geen lichtje branden. Hub is ook oke. De zes andere pc's op die hub werken prima. (Lichtje gaat ook niet branden op andere hub)
  Instellingen idem als andere pc's. Ik weet het echt niet meer!

  Graag hulp.
 • wellicht vertrouw je teveel op de LAN tester :o

  Heb er zelf ook regelmatig gebruik van gemaakt en helaas die dingen werken niet 100% foutloos. :-?

  Dus "hang" er effe een andere UTP testkabel tussen en kijk wat er gebeurt …………………
 • Zal ik doen crazy J. Maar wat ik ook niet zo begrijp is dat op de pc geen aanmelding voor het netwerk wordt gevraagd. (naar domein, gebruikersnaam en wachtwoord). Dit gebeurd namelijk wel met de anderen. Kortom, hopeloos!
 • [quote:88de5f1bad="Henk Bakker"]Sorry, voor de onduidelijkheid. Op de NIC zitten twee lampjes. Het rode blijft branden. Het lichtje op de hub gaat niet branden. De kabel getest met een netwerk kabel tester. Die zegt dat hij oke is. Ik zal wel ff wat je beschrijft ff gaan checken.[/quote:88de5f1bad]

  Volgens mij is ie pas hardwarematig oke als het lampje groen uitslaat.
  Je hebt van alles uitgeprobeerd, blijft als ik het goed begrijp toch een mogelijkheid over : de PCI slot waar ie in zit, is die wel goed ?Probeer een ander slopt ?
  Als je de betreffende PC opstart, wat zegt je PC (dus niet windows), welke IRQ krijgt ie mee. 8)
 • [quote:de71118a0f="Henk Bakker"]Zal ik doen crazy J. Maar wat ik ook niet zo begrijp is dat op de pc geen aanmelding voor het netwerk wordt gevraagd. (naar domein, gebruikersnaam en wachtwoord). Dit gebeurd namelijk wel met de anderen. Kortom, hopeloos![/quote:de71118a0f]

  Kan je toch zelf opgeven/instellen

  win98 ??
  netwerkomgeving - client microsoft netwerken - eigenschappen - aanmelden bij een domein…….

  primaire netwerkaanmelding - client microsoft netwerken……
 • Ik heb al regelmatig meegemaakt dat één poort op een hub kapot is, de anderen werkten prima, dus… een mogelijkheid.

  Verder zou ik inderdaad eens testen:
  1. andere utp kabel
  2. nic in een ander slot
  3. nic uit een goedwerkende pc
  4. originele nic en utp in een andere hub poort (wisselen met een andere pc)

  Op deze manier sluit je op een gegeven moment een aantal opties uit en kom je er vanzelf achter wat de oorzaak is.

  Suc6
 • Weet iemand of er een diagnoseprogramma voor een NIC is?
  Ik heb echt alles geprobeerd wat iedereen aan advies gegeven heeft. (Waarvoor mijn hartelijke dank!) Toch werkt de zaak nog steeds niet. Gek eigenlijk, met alle andere pc's ging het aansluiten op het netwerk prima. Behalve bij deze ene pc niet.
 • Hardware loopback : a special connector for ethernet 10baseT NIC’s, it connects the transmit pins directly to the recieve pins (NIC). You will be able to tell if a NIC can send and recieve data :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.