Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Winroute dns probleem?!

Snoopje
10 antwoorden
  • Ik probeer een netwerk te installeren met 1 server en 2 clients.
    Het netwerk werkt, internet op de server werkt en ftp/msn/irc werkt op de clients, maar als ik wil surfen krijg ik het volgende:

    Error: connection "192.168.1.1" (192.168.1.1) failed.
    Error detected bij Winroute Pro Proxy

    Ik gebruik in winroute de proxy, dns en dhcp server. (vroeger gebruikte ik geen dhcp maar gaf ik alles handmatig ip-adressen, helaas werkt dat niet meer)

    Iemand een idee wat ik fout doe?
  • effe zoeken in het forum of ga naar www.weethet.nl, daar staat een redelijk goede beschrijving op basis van winroute hoe je oa ADSL kan delen. Je hebt het e.e.a. verkeerd geconfigureerd. :roll:
  • ja, die site ken ik ondertussen uit m'n hoofd, letterlijk gevolgd en nu zit ik dus met het bovenstaande probleem.

    (effe voor de duidelijkheid, ik heb al tig van dat soort handleidingen gevolgd, geen succes :()
  • Wat geef je op in de instellingen van IE op de clients?
  • bij lan settings zeg ik dat hij ze automatisch moet vinden. meer niet

    maar om de een of andere reden doet een van de twee clients het nu perfekt, maar de ander niks meer. Ze draaien beide op winme en ik heb exact dezelfde instellingen gegeven (alleen dns server en (een andere-)host name, de rest krijgen ze van de dhcp server) maar die tweede client krijgt een heel ander ip-adres (en net-mask). En als ik winipcfg doe bij uitvoeren dan staat er ook nog dat ip-routing enabled is. Ik heb de porten in de hub en de kabels al omgeruild en ook de netwerk kaart in de probleem-pc opnieuw geinstalleerd maar hij doet het niet. Hoe kan het nou dat het met dezelfde instellingen niet werkt?
  • [quote:c008e72412="Snoopje"]ja, die site ken ik ondertussen uit m'n hoofd, letterlijk gevolgd en nu zit ik dus met het bovenstaande probleem.

    (effe voor de duidelijkheid, ik heb al tig van dat soort handleidingen gevolgd, geen succes :()[/quote:c008e72412]
    Ik zei ook dat het een redelijk goede handleiding was. Er zijn namelijk wat tikfouten bij de ip adressen dacht ik.

    Op wat hendrikus zegt, als je de dhcp gebruikt moet je in IE zeggen LAN.
    Zet om de boel aan de praat te krijgen ook de proxy server af.

    Als het op een gegeven moment werkt, dan als je belangstelling hebt, kan ik je wat settings toesturen zodat je de PC van buiten uit helemaal dicht is. (de firewall van winroute kan je het noemen) Bij GRC en dslreports zal je dan zien dat je de status "Full stealth) krijgt, dat zou zoioets betekenen als : men weet niet of achter het ip adres, niets, een pc of een netwerk ligt.
    Je moet pas een PB sturen in september, ben binnenkort op vakantie en heb ook effe geen tijd. :wink:
  • mijn client instellingen zijn default, dus in het tabblad LaN instellingen is niets aangevinkt
  • ik heb ook geen proxy ingesteld in ie, maar ik blijf het raar vinden dat twee dezelfde settings niet alletwee werken.
  • Je schreef dat de clienten van de dhcp-server een heel verschillend
    ip-adres en netmask kregen. Dat noem ik niet dezelfde instellingen.
    Ik denk ook dat hier het probleem zit. Is de dhcp-server van Winroute wel goed gekonfigureerd (met name de adressen pool)?
  • Dom van mij! Een van de clients bereikt de dhcp-server niet en heeft daarom een verkeerd ip-adres enz. Ping localhost werkt op beide clients?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.